Meternitat D'Helna

Páginas: 2 (378 palabras) Publicado: 3 de febrero de 2013
Sortida a la Maternitat d’Elna, 4ESO.
El passat 15 de desembre tots nosaltres, els alumnes de quart. Varem realitzar una petita sortida a un lloc majoritàriament conegut a l’actualitat, lamaternitat l’Elna.

Aquesta sortida va ser realitzada principalment perquè tots nosaltres ens havíem llegit el llibre de la maternitat d’Elena, de l’assumpta Montellà. Aquest llibre ens ha ensenyat com eraabans la vida els camps de concentració, i realment pares a pensar i te’n dons compte de la sort que tenim cada un de nosaltres i la gran virtut de haver començat a viure l’any que varem néixer .Trobo que no hi ha punt de comparació amb la nostre rutina de cada dia, amb tot el d’aquelles persones. Nombro persones, i si, eren persones, però no se’ls tractava com a tals.
Al arribar a lamaternitat dos noies en ensenyaren els seus interiors, i ens situaren una miqueta més. M’entres nosaltres varem treure el dubte de la nostre imaginació, de com era realment la maternitat. Totes leshabitacions, les quals el llibre les descreia perfectament, allà les podíem observar. La distribució de la casa era la mateixa,però evidentment no es podia conservar-ho tot, entre objectes i fotografiesacabàvem de fer-nos la idea.

Després, tots ens varem desplaçar amb dos autocars fins a la platja d’Argelers. On era una de les zones principals del llibre. Ens varem posar amb rotllana, i entrela classe dies abans varem decidir que alguns alumnes tocarien instruments concrets per poder fer més emotiu el moment i la sortida. I així va ser, després de un minut de silenci, l’Eduard Guimerà ien Guillem Murciano ens varem interpretar una melodia molt especial, els cants dels ocells. Seguidament, varen ser narrats dos textos del llibre que succeïen en aquell mateix lloc.

Llavors totsvarem disposar de un temps lliure per anar a dinar els voltants. Tot seguit visitarem una antiga mina, i allà ens explicaren l’historia que hi va passar a l’Avajol. Hi caminarem un estoneta per poder...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Maternitat d'helne

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS