mi nabo

Páginas: 8 (1827 palabras) Publicado: 5 de febrero de 2015
Leonardo de Haro Ámez 1rBatx B
La memoria dels morts
Resum
En un futur no gaire llunyà, els humans tenen l'oportunitat de gravar els seus records gràcies al xip ZOE. Un dispositiu que s'implanta al cervell i que creix al costat de l'individu, al qual en morir, li serà extret el xip perquè, si la família ho desitja, aquest passa a les mans d'un "muntador" perquè seleccioneu els records de laseva vida i creï una pel·lícula dels mateixos, anomenat "rememorial". Aquests muntadors tenen una sèrie de normes entre les quals es troba no disposar d'un ZOE implantat.
Tot això comença amb Robin Williams de nen, que coneix a un noi anomenat Lewis amb el qual es jugarà a una fàbrica abandonada. Jugant, jugant, Lewis cau un parell de pisos i Williams (que interpreta Alan Hackman) baixa corrent aveure si el seu amic està bé, creient descobrir que és mort.
Passen els anys i Williams és un muntador excepcional sumit en la polèmica moral que es planteja en la societat sobre que viure amb l'implant ZOE pot condicionar el comportament humà en saber que després de morir, podran ser visionats tots els teus actes.
Williams rep l'encàrrec de fer el rememorial de l'advocat de Eyetech, empresacreadora de l'implant ZOE. Una persona de la qual se sospita que no estava del tot neta, com es deixa intuir clarament en la pel·lícula mostrant el que podria ser un abús de la seva filla. Accedir a això és una mina d'or que els activistes antiZOE no poden deixar escapar i aquí apareix Fletxer (Jim Caviezel) exmuntador afiliat a aquests grups antiZOE que primer li ofereix diners a Williams i desprésacaba per robar casa buscant el xip de l'advocat de Eyetech. Xip que ha estat destruït d'un tret en un cabreig de la "mitjà-núvia" de Williams
Ell descobreix que té un ZOE implantat i sorgeixen diversos dilemes morals. Sobretot perquè ell és muntador i tot el que ha vist ha quedat gravat en el seu ZOE. Això inclou el que va veure del xip destruït de l'advocat de Eyetech.
Williams aconsegueixaccedir en vida al seu xip ZOE i visualitza aquest incident que va marcar la seva vida, el del seu amic a la vella fàbrica. I veu que no va morir, perquè el sent tossir. I que el que creia que era sang, no era més que un pot de pintura vessada de color vermell.
Al final, Fletxer esbrina del ZOE de Williams i és clar, sap que Williams és una còpia de seguretat errant. Solució: matar-lo
En l'últimaseqüència, Fletxer ha tornat a muntar, i està muntant la vida de Williams dient-li "ara la teva vida tindrà sentit" ...
Igualment, Williams durant tota la pel·lícula porta un collar de surfista que li va caure al seu amic abans de creure mort. Al final de la pel·lícula, Williams va tornar-li el penjoll al cementiri. No obstant això, Fletxer és l'últim que apareix amb ell posat.
Relació amb eltema 3
En el tema 3 ens parlen del que coneixem com a veritat i coneixement, a més d'explicar-nos tot el que pot significar el llenguatge i com ho relacionem amb la veritat i com confonem realitat, veritat i aparença. Ja que contra tots els fets que
Williams(Alan Hackman) troba que li fan veure que Lewis segueix viu, ell segueix pensant que ha mort, també explica com els records ens fan recordarallò que nosaltres creiem recordar i no el que realment va passar.
En l'escena en què mostra a la seva mig-núvia els memorials de la gent que no distingeix la veritat, ens fa plantejar que és realitat de veritat i per tant ens fa recórrer a uns criteris per reconèixer-la. Fent que ens adonem que res és real si no ho comprovem d'alguna forma, però com? Si no dominem la natura per poder-hodemostrar, ni altres que podrien demostrar-ho no poden accedir a la nostra “vida real”.
Per últim es relaciona amb el tema 3, ja que ens fa imaginar algunes parts, i per tant posa a prova les nostres creences i el límit de què coneixem.

Avui dia existeix la vida privada?
Depèn de com definim la vida i com definim privacitat. Si les definim com al significat tradicional que les hi hem donat, estem...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nabo
  • naba
  • Nabo Siguanabo.Orejas
  • termoterapia en nabos
  • me suda el nabo
  • Aceites De Nabo
  • el nabo gigante
  • Lord nabo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS