micro_tecnologia

Páginas: 2 (477 palabras) Publicado: 28 de febrero de 2014
Apunts hisenda pública, 20/2/2014
Tipus d’Ingressos
Ingressos voluntaris Ingressos coactius
- Donacions
- Contraprestacions
• Derivats de la venda de bens i serveis (Com per exemple: agafar elmetro [jo pago voluntàriament i a canvi se m’ofereix el servei de transport]
• Derivats del patrimoni (tant per ús com per venda). Per exemple, els ciutadans poden llogar un edifici que és propietatdel sector públic.
• Derivats d’operacions de crèdit, es negocia voluntàriament el fet d’ingressar crèdits. - Capacitat “limitada” d’Expropiació als ciutadans del seu patrimoni (que posteriorment s’hade compensar econòmicament)
- Poder penal- sancionador (multes, recàrrecs, ..)
- Poder tributari
• Impostos
• Taxes i preus públics
• Contribucions Especials

Ingressos: “ recursos que espaguen al sector públic per tal de finançar el bé o servei que volem que faci”. Cada cop que es paga, el ciutadà està contribuint. Però no hi ha relació directe entre el que es paga amb el que es rep delsector públic.
Tipologies:
a) Classificació segons l’individu que els paga (Subjecte passiu)
a. Personals: “s’adapta a la capacitat de pagament del contribuent tenint en compte circumstànciespersonals (ja sigui de renda (IRPF), de patrimoni (Impost de patrimoni), ...)
b. Reals: “recauen sobre objectes o activitats sense tenir en compte circumstàncies especifiques de l’individu que el paga”.Com per exemple: l’IVA, l’IAE, l’IBI, ....
b) Classificació en funció dels criteris recaptatoris
a. Directes : “relació directa entre l’individu contribuent i l’administració tributària”, [graven lapossessió o obtenció de riquesa ], tals com IRPF, IS, Impost sobre patrimoni, ...
b. Indirectes: “no hi ha relació entre l’individu i l’administració tributària sinó que hi ha un intermediari.”L’exemple més clar és l’IVA.
El client el paga -> l’empresari el retè -> el paga a l’administració tributaria.

Taxa: “sí que hi ha relació entre la contraprestació i el servei que es rep (exemple...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS