Modernime

Páginas: 3 (599 palabras) Publicado: 16 de enero de 2013
ADECUACIÓ
Ìtaca és un poema escrit per Konstantinos Kavafis, tot i que fou traduït per Carles Riba en llengua catalana. Konstantinos Kavafis va néixer al 1863 a Alexandria. Kavafis, es una de lesfigures més importants de la poesia contemporània per la seva originalitat i la seva universalitat de l’escriptura. Fou un poeta de refinada elegància, amb un llenguatge prosaic i esquist, a la sevaobra desenvolupa un anàlisi dels sentiments i de la vida interior. Els seus poemes foren publicats després de la seva mort, l’any 1933. Temps després Carles Riba va fer un recull de poemes, on und’aquest era “Ìtaca” que fou traduït i publicat l’any 1962.
Ìtaca recull un dels temes més recurrents de la literatura clàssica grega: el viatge de retorn a la seva pàtria.
Aquest poema va dirigit a totaquell lector adult i heterogeni. Fou escrit bora el 1930 on en aquells temps havia una decadència mundial en tema polític econòmic i social, ja que va haver el Crack de 1929. Al llarg del poema enstrobem en diferents veus del discurs, ja que hi ha verbs en indicatiu i en subjuntiu. Com per exemple al primer vers ens trobem amb “surtir” (2a pers. del sg. Del present indicatiu); al vers deu “forcis”(2a pers. del sg. del present subjuntiu); al vers vint-i-dos “haureu” (2a prs. del pl. del futur indicatiu); al vers 33 “afavoreixi” (3a pers. del sg. del present subjuntiu); al vers 44 “ompli” (3apers. del sg. del present indicatiu),... El punt de vista es completament subjectiu ja que aquest dóna el seu punt de vista de com és Ìtaca i com s’hauria de fer un bon viatge per finalment poderarribar en aquest fabulós lloc i no moure’s. Predomina la funció poètica, i emotiva, ja que es basa d’una experiència.
Quant a la coherència, el tema principal pot ser que Ìtaca sigui la mort,però també una meta a la vida: així, la importància no és arribar a la meta, sinó el camí que ens veiem obligats per arribar-hi. L’estructura que presenta és caracteritza per tres estrofes. La primera...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Modernimo: arquitectura y arte
  • El Modernimo En Venezuela
  • Modernimo Y Posmodernismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS