Motor diesel

Páginas: 4 (878 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2013
Motor Diesel
Funció:
El motor dièsel és un motor tèrmic de combustió interna alternatiu en el qual l'encesa del combustible s'aconsegueix per la temperatura elevada que produeix la compressió del'aire a l'interior del cilindre, segons el principi del cicle del dièsel. Es diferencia del motor de gasolina.

Partes: És l'estructura bàsica del motor, al mateix van allotjats els cilindres,cigonyal, arbre de lleves, etc. Totes les altres parts del motor es munten en ell. Generalment són de fosa de ferro o alumini.
CIGONYAL : És el component mecànic que canvia el moviment alternatiu enmoviment rotativa. Espot considerar com una sèrie de petites manetes, una per cada pistó.

CULATA
És l'element del motor que tanca els cilindres perla part superior. Poden ser de fosa de ferro o alumini. Serveix de suport per a altres elements del motor .

PISTONS. És un èmbol cilíndric que puja i baixa lliscant per l'interior d'un cilindredel motor. Són generalment d'alumini, cada un té en general de dos a quatre segments.
CAMISES, són els cilindres per l'interior circulen els pistons. Solen ser de ferro fos i tenen la superfícieinterior endurida per inducció i polida.
SEGMENTS
Són peces circulars metàl·liques, acte tensades, que es munten en les ranures dels pistons per servir de tancament hermètic mòbil entre la cambra decombustió i el càrter del cigonyal. Els segments realitzen tres funcions:
· Tanquen hermèticament la cambra de combustió.
· Serveixen de control per a la pel·lícula d'oli existent en les parets de lacamisa.
· Contribueix a la dissipació de calor, perquè passi del pistó a la camisa
BIELES, Les bieles són les que connecten el pistó i el cigonyal, transmetent la força d'un a l'altre.
COIXINETS
Espot definir com un suport per a una monyeca. Ha de ser prou robust per resistir els esforços a què estarà sotmès a la carrera d'explosió.

VÀLVULES
Les vàlvules s'obren i tanquen les llumeneres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Motor diesel
  • Motor Diesel
  • Motores Diesel
  • Motor Diesel
  • Motores diesel
  • Motor Diesel
  • motores diesel
  • Motores diesel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS