MP3UF4PT1

Páginas: 4 (942 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2015
MP03 – UF4 – PROGRAMACIÓ ORIENTADA A OBJECTES. FONAMENTS
PRÀCTICA 1: Evolució i característiques dels llenguatges orientats a objectes

1.En 4 o 5 línies explica què és la programació orientada aobjectes (POO). 1 punt
Aquesta programació usa els objectes a les seves interaccions per dissenyar aplicacions i programes informàtics. Està basada en varies tècniques, però es pot resumir en 3importants: Abstracció, encapsulament i herència.
-Abstracció: Dividim el nostre codi en parts més petites per facilitar el treball i la comprensió.
-Encapsulament: Amaga el codi del programa, així evites queaccedeixi l'usuari final i no el pugui modificar sense saber..
-Herència: Evita que es tingui que repetir el mateix codi varies vegades usant les classes per atribuir les ordres.


2.Quin és l'origende la POO, per què va aparèixer?. Quines són les diferències entre POO i programació estructurada?. 2 punts
Va ser creat per dues persones, Dahl i Nygaard. Es va desenvolupar a un centre de simulacióde naus. La idea va sorgí perquè havia diversos tipus de naus i diferents comportaments, així cada nau s'agrupava en una classe d'objectes i era responsable de les seves pròpies dades.

POO es unaevolució de la programació estructurada. Es basa en un llenguatge que la unió entre dades abstractes i i les seves operacions. A més permet enviar missatges entre objectes.

3.Quin va ser el primerllenguatge OO? Qui el va crear i per a que servia? Quan va néixer? Quins més l'han seguit i en quins moments?. Actualment, quins s'utilitzen més?. 2 punts
El primer llenguatge OO va ser el simula 67,creat per Ole-Johan Dahl i Krinsten Nygaard, l'any 1967. Es va fer servir per encapsular cada variables global en un sol modul junt amb les seves operacions associades.
El següent va ser el Small Talk.D. Parnas el va crear als anys 70 a Palo Alto Xerox. Després ve C++ als anys 80, abans d'arribar als 90 també van sorgir Objective-C i Eiffel. Aparti dels 90 van crear-se el OO COBOL, ADA 95, SQL3 i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS