Naranjamecanica

Páginas: 3 (652 palabras) Publicado: 1 de marzo de 2015


La Naranja Mecànica
(A CLOCKWORK ORANGE. 1971)

Qüestions:
1. Descriu el Mètode Ludovicoi relaciona'l amb el que saps del Conductisme.
El Mètode Ludovico és un experiment basat en la llei delreflex condicionat, és un tipus d'aprenentatge associatiu, al qual Aristotel li va donar el nom de la llei de contigüitat: "Quan dues coses solen ocórrer juntes, l'aparició d'una portarà l'altra a la ment".
Alex és torturat a mantenir els ulls oberts en tot moment i és induït a sentir malestar, en consumir reproduccions de violències amb infinitats d'imatges subliminals, i al seu torn, aquestesimatges són reproduïdes conjuntament amb una de les seves simfonies preferides de Beethoven, la novena.
Amb l'experiment aconsegueixen que Alex en experimentar o visualitzar una situació de violència o enescoltar la novena simfonia de Beethoven li entrin nàusees, intolerància i dolor.
El nom de la pel·lícula ja t'ho relaciona amb el conductisme, Taronja Mecànica, una persona sense elecció ni decisiópròpia, un robot humà en la societat.
Reflex acondicionat, que consisteix a establir una connexió entre un estímul i un reflex existent. A Alex li fan veure unes imatges de violència extrema (reflexexistent), les quals li acaben proporcionant nàusees, intolerància i dolor (estímul).
Amb el condicionament clàssic es realitza el procés d'aprenentatge, el qual consisteix en el fet que quan Alex veuaquestes imatges li produeixen uns símptomes els quals no li agraden, per tant intenta evitar i esquivar aquestes situacions.
Si l'estímul incondicionat (EI) li associem un estímul neutre (EN) undeterminat nombre de vegades, aconseguim que l'estímul neutre es converteixi en un estímul condicionat (EC), el qual provocarà una resposta condicionada (RC).
Tipus de condicionament instrumental: castig ireforçament Negatiu.


2. Mentre és a presó, Alex parla amb el capellà sobre el tractament i la seua voluntat d'ésser bo. El capellà diu: “La qüestió és si aquesta tècnica fa realment a un home bo....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • naranjamecanica
  • Naranjamecanica
  • Naranjamecanica Ensayo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS