Nebulosas

Páginas: 2 (484 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2013
Sandra Sánchez Nicolas 1r de BAT-C

AVENÇ CIENTÍFIC DEL SEGLE XXI: La nanotecnologia

Un dels majors èxits científics registrats l'any 2001 va ser la forta irrupció de la nanotecnologia. LaReal Acadèmia Espanyola la defineix com la "tecnologia dels materials i de les estructures en què l'ordre de magnitud es mesura en nanòmetres, amb aplicació a la física, la química i la biologia".Considerada per molts experts com el motor de la propera revolució industrial, aquesta tecnologia té aplicacions múltiples al camp, entre altres, de l'electrònica, la biologia o la medicina. En aquestúltim, les possibilitats són infinites. En medicina regenerativa, per exemple, la idea és aconseguir algun dia alliberar cèl · lules o petits teixits en òrgans malalts perquè aquests puguin ser reparats.El 2001, els científics van ser capaços ja de desenvolupar components de computació de mida molecular, de milionèsimes de mil · límetre. Aquest fet va comportar que la revista Science qualifiquésaquesta realitat com un dels majors èxits de l'any. Es va aconseguir, entre d'altres èxits, portar a terme intercanvi d'informació a través d'nanoalambres (un nanòmetre és una milionèsima part d'un mil· límetre), o crear commutadors que funcionaven amb molècules, realitat que obria el camí per a la creació de diminutes màquines extremadament potents i ràpides.
S'espera que, amb el pas dels anys,aquesta tecnologia pugui ser utilitzada de manera recurrent per al diagnòstic de patologies i el tractament de les mateixes.


EXEMPLE DE PSEUDOCIÈNCIA: La frenologia

La frenologia és una antigateoria que afirmava la possible determinació del caràcter i els trets de la personalitat, així com les tendències criminals, basant-se en la forma del crani, cap i faccions. Desenvolupada al voltantdel 1800 pel neuroanatomista alemany Franz Joseph Gall1 i extremadament popular durant el segle XIX, avui en dia és considerada una pseudociència.

Els Seus Principis establien que el cervell és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Las Nebulosas
  • Nebulosa
  • nebulosas
  • Nebulosa
  • Las Nebulosas
  • nebulosas
  • Nebulosas
  • Nebulosas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS