Netball

Páginas: 3 (696 palabras) Publicado: 28 de abril de 2013
Educació Física


NETBALL
Introducció:
El Netball és un esport originari degènere femení, encara que, avui en dia es considera un esport mixte i competitiu. Té una semblança amb el corfbol holandès i tambè una emparentació amb el bàsquet. Originari d'Anglaterra, el jocconsisteix en encistellar una pilota en una cistella sense taulell i amb un anell més reduit que el de bàsquet. És un esport conegut i practicat principalment a Europa. Un dels personatges populars quepractiquen el netball és l'actriu britànica Emma Watson.

Història:
El Netball va derivar del bàsquet, que va començar a Springfield (Estats Units) al 1891.
Un Canadenc immigrant dels Estats Units vaintroduir al 1895 el Netball a Anglaterra, on comença a donar-li forma a les seves regles, ideant els nous cèrcols i dividint la pista en terços. Va anant prenent àmplia difusió entre els païsosanglosaxons, va deixar de recordar-se al Estats Units. Aquest joc només estava dissenyat perquè el juguessin les dones, era una adaptació al bàsquet però en femení.
El 1963 els primers tornejos del món vanser duts a terme a Anglaterra amb la participació d' 11 països. Gràcies aquest primer mundial, es va començar a realitzar cada quatre anys.
Actualment el joc és practicament competitiu en moltspaïsos fora d'Anglaterra i ha deixat de ser exclusivament un esport femení per ser un esport mixte.

Camp de Joc i Objectiu del Joc:
Es juga en un camp de 30m x 15m dividit en tres parts iguals, ambdues cistelles sense taulell penjades d'un pal en els extrems. La pista normalment és de parquet.
Hi ha set jugadors/es que només es poden moure en zones determinades i no es poden moure amb lapilota a les mans, s'han de realitzar una sèrie de passades fins que la pilota li sigui lliurada a la tiradora, ella serà la que haurà d' encistellar i aconseguir el màxim de punts.

Temps de Joc:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • netball
  • TORNEO DE NETBALL

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS