njkbuil

Páginas: 4 (993 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2014
1. 9SANT PAU
Pau de Tars (Tars entre el 7 i 10 - Roma 64 o 67) conegut més tard com Sant Pau l’Apòstol del Gentils, es una figura clau en el desenvolupament de la religió cristiana arreu del mon,va ser un intèrpret destacat del ensenyaments de Jesús.
Es pot dir que els cristians tot i que no tots tinguin un origen jueu, ho són en part gràcies a la gran feina de Pau, que va donar un aireuniversalista a la regió cristiana, ajudant, encara que sense cap mena d’intenció, a separar la població del judaisme.
Sant Pau és un personatge de la Bíblia poc conegut i poc nombrat en les missesd’avui dia, tot i que les seves cartes també poc conegudes però no tant com la seva vida i la seva obra tenen un vocabulari complex i difícil d’entendre per a la població en general. No obstant la dificultatde lectura és una figura molt important de la religió pel seu paper a l’hora de predicar la paraula de Déu.

Fig. 1: Pau de Tars.

Fig. 1: Pau de Tars.
Font: http: www.google.es


1.1. VIDAPau és definit al Nou Testament com un jueu hel·lenitzat i ciutadà de Tars, savi del judaisme, exactament dels fariseus i perseguidor de cristians abans de la seva conversió, quan va sentir la veu deJesús i es va convertir al cristianisme camí de Damasc.
Quan va ser acceptat pels apòstols, li van encarregar predicar l’evangeli als “gentil” que era la població no jueva de l’imperi romà; la sevafeina allà va ser la de transmetre el missatge de Déu per les regions d’Àsia menor i Europa, inclòs Roma. A la Bíblia se li atribueix catorze cartes denominades epístoles Paulines1 que formen elfonament teològic i eclesiològic del Nou Testament i orienta definitivament la comunitat religiosa a superar a un judaisme nacionalista que amenaçava la universalitat..
Quan torna a Roma és apressatdurant les revoltes i persecucions de Neró als cristians on va ser sentenciat a mort per decapitació entre l'any 64 o el 67.
Va ser en aquest període d'aquests tres anys quan es suposa que va fer...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS