No sirve para nada, no lo leais

Páginas: 4 (788 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2014
AUSIÀS MARCH
INTRODUCCIÓ
L’aspecte més important a destacar de la poesia d’Ausiàs March és que comença a fer servir el català com a vincle d’expressió poètica. És el primer autor català culte quedecideix utilitzar la seva llengua per crear la seva obra lírica.
El tema principal d’Ausiàs March gira al voltant de l’amor, el problema ètic i la relació amb Déu. Una de les característiques delpoeta és la seva sinceritat. March escriu amb consciencia que la poesia ja no és un complement de la personalitat o un instrument d’expressió, sinó que el va convertir en una manera d’autoconfessió. Vaadquirir el model de Petrarca, on la poesia es considerava una trajectòria vital i intel·lectual, i ho va fer agrupant els poemes en cicles.
OBRES
Amb els cants, una composició poètica acompanyadade música, els seus poemes es poden classificar segons la seva temàtica:

Cants d'amor: Són en total 91 poemes dividits en cicles. A Cants d’amor, March intenta establir una relació amb una donareal, es a dir, un amor carnal, intel·lectual i espiritual, però el poeta no és correspost en aquest amor perquè troba a una dona amb virtuts domèstiques que no el poden satisfer de manera espiritual iintel·lectual, per això es desespera. Aquests cants són importants a la lírica catalana, perquè March canvia l’actitud poètica en relació amb l’estimada.
Dins de Cants d'amor hi ha uns cicles . Cadacicle està adreçat a una dona diferent:
1. El primer cicle és Plena de seny, on s’interpreta el diàleg amb una dona. March necessita estimar i ser estimat (està neguitós), a més es mostra exigentperquè tem no ser entès.
FRAGMENT: Si per null temps en contra·Amor fallí,
yo·n son représ, planyent-me'n l'enemich,
e may vers mi poguí ésser amich,
car per null temps poder hi despenguí.
Hoclo voler me trob en habundança,
mas del poder no·n sé pus enpobrit,
car yo peresch e son tan defallit
que no puch dir: "En vós és ma sperança."


2. El següent cicle és Llir entre cards on...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • no sirve para nada
  • No Sirve Para Nada
  • No sirve para nada
  • No Sirve Para Nada
  • no sirve para nada
  • no lo leas no sirve para nada xD
  • No Sirve De Nada
  • Esto No Sirve De Nada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS