NTJI

Páginas: 7 (1515 palabras) Publicado: 11 de mayo de 2014
1-. Test Myers-Briggs
El resultat del Test Myers-Briggs ha sigut INTJ, “Intuïció intró-abocada amb el pensament extravertit”.
2- Relacioneu els resultats obtinguts amb les teories sobre lideratge.

Tal com explica Joan Cornet, un líder és una persona que fa el que es proposa, siguin metes grans o petites, que té en compte el seu entorn i el sap animar i dinamitzar. Un individu Intuïtiuintró-abocat amb el pensament extravertit, en endavant INTJ (de les sigles angleses introversion, intuition, thinking, judgment), prefereix optar per la permanència en un segon pla fins que veuen la necessitat real de fer-se càrrec del lideratge. La seva principal manera de vida és l’enfocament intern, pren les coses principalment a través de la seva intuïció. La seva manera secundària és externa,tracta les seves decisions de forma racional i lògica. Viuen al món de les idees i la planificació estratègica.
Joan Cornet identifica 11 qualitats o habilitats que es requereixen en l’exercici del lideratge:
1. Conèixer l’organització. Un INTJ respecta els valors organitzatius tradicionals i és una persona que gaudeix quan el marquen les pautes i l'estructura a seguir. Es sent còmode ambsistemes, tecnologies, relacions organitzatives i persones establertes i autoritzades, sempre que no consideri a un individu " fluix" o ineficaç, incloent els superiors, ja que perdran el seu respecte.
2. Preparació professional, els INTJ comparteixen aquesta necessitat d'estar al dia, ja sigui en l'aplicació de les tecnologies que milloren el ritme i la qualitat del treball com el respecte al'adquisició de nous coneixements, escanejant idees i conceptes que portar a la pràctica.
3. L'entorn. L’INTJ haurà de millorar aquest punt. A causa del seu caràcter reservat i introvertit i poc donat a demostrar els afectes, pot semblar insensible. Li pot la racionalitat i la lògica. Però treballant en equip cal saber detectar quan altres persones necessiten suport i consideració.
4. Resoldreproblemes. La personalitat INTJ és molt acurada amb les normes, procura assegurar mitjançant el seu treball que les coses no fracassin i efectua un seguiment per cerciorar que es duen a terme de forma correcta i segons el calendari. Pensa, en termes específics, sobre el que ha de fer-se i com fer-ho de forma precisa i impecable, seguint literalment aquest pla d'execució.
5. Comunicar. Aquest és el mésfeble de la personalitat d’un INTJ i amb el que més temps ha de dedicar a millorar. El seu interès amb el món és prendre decisions, expressar judicis, i posar tot el que es troben en un comprensible i racional sistema. Estan convençuts que tenen la raó sobre totes les coses i tret que complementin la seva comprensió intuïtiva amb una capacitat ben desenvolupada per expressar el seu punt de vista, estrobaran amb malentesos freqüentment. Això li causa una gran frustració, ja que es veu incapaç de compartir arguments jutjadors considerats rellevants per ell. És com perdre temporalment un dels seus sentits.
6. Intel·ligència emocional. Quan la ira envaeix a un INTJ, el millor que podrà fer és aïllar-se abans de cometre qualsevol imprudència verbal. No és massa demostratiu dels seus afectes, iés probable que no sàpiga donar lloança o suport positiu que altres poden necessitar o desitjar. No és que un INTJ sigui insensible, simplement no té la necessitat d’expressar-ho. Això passa perquè no capten els rituals socials, tendeixen a tenir poca paciència i menys comprensió dels esdeveniments socials. L’INTJ esperarà raonament i franquesa indestructible.
7. Pro-activitat. L’INTJ és unapersona d’idees. Tot és possible, tot és negociable. Gaudeixen amb el desenvolupament de solucions úniques a problemes complexos. És molt perfeccionista, amb una capacitat aparentment infinita de millorar tot el que té el seu interès.
8. Creativitat. L’INTJ és capaç d’utilitzar l’enginy en la resolució de problemes dintre dels límits de la seva experiència i formació especialitzada i comprèn els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS