Obencs

Páginas: 3 (536 palabras) Publicado: 20 de abril de 2012
Materials compostos aplicats a les estructures
L’objectiu principal de la tesina ha estat el d’estudiar una estructura i trobar-ne la configuració més favorable. La estructura és una paràbola amb unsistema d’obencs i cables que l’ajuden a suportar les càrregues que li són aplicades. Les aplicacions que se li poden donar a aquesta estructura són diverses encara que la idea inicial és la de laconstrucció d’hangars.
Per la construcció de la estructura s’ha optat pels materials compostos. Aquests tenen unes propietats prou interessants com poden ser un bon comportament sota flexió i el fetque siguin realment lleugers. Són materials innovadors en la construcció sobre els quals hi ha molt a investigar.
La tesina comença amb una introducció als materials compostos on es mostra lesprincipals tipologies de compostos que hi ha. S’hi mostren les seves característiques principals i el procés de producció. A continuació, hi ha una petita introducció a la problemàtica de la recerca deformes de les estructures que ens introdueixi els dos mètodes que han estat utilitzats durant aquest projecte : el mètode de les densitats de força i la Relaxació dinàmica (Force Density i DynamicRelaxation). Es mostren els principis elementals dels dos mètodes amb la seva formulació bàsica i utilitzant un exemple pel cas de la densitat de força.
Un cop finalitzada la introducció, hi ha una extensivadescripció dels objectius que motiven aquest projecte així com una presentació de les eines utilitzades per realitzar els càlculs : una eina per a Scilab que he programat i que es basa en el mètodede les densitats de força per trobar una geometria inicial ; i un programa basat en la relaxació dinàmica per calcular el comportament de l'estructura quan se li apliquen càrregues. Tot seguit esdescriu la metodologia que s’ha seguit per realitzar els càlculs i també per trobar els materials que s’han utilitzat per calcular l’estructura (la fibra de vidre i la de carboni).
S’ha considerat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS