Obturació amb compòsit

Páginas: 3 (620 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2013
OBTURACIÓ AMB COMPÒSIT

Primerament anestesiem la zona corresponent a la peça cariada, tot seguit fem un aïllament, si fem un aïllament relatiu amb torundas de cotò el tindrem que canviar un cops´hagi netejat bé la dent, perquè si s´humiteja el compòsit amb les turondes molles per l´aigua de la turbina o amb la pròpia saliva del pacient no s´adhirà i caurà.
Si optem per un aïllament absolutamb col.locar-lo una vegada ja n´hi ha prou.
Amb una fresa de diamant o de bola col.locada en la turbina fem l´apertura a través de l´esmalt, quan està gairebé nèta passem a utilitzar el micromotoramb el contraangle i fem servir una fresa de bola que té uns talls, anomenada fresa de Carbide o fresa de mil fulles, per tal de netejar bé sense lesionar massa la zona no malalta, perquè elcontraangle va més lent que la turbina.
Un cop eliminada la càries assequem bé la peça amb la xeringa a pressió amb aigua i aire alhora i després solament amb aire, per tal d´eliminar posibles restes dentalscariades o d´obturacions antigues.
Un cop oberta la cavitat passem a farcir-la, en aquest cas concret amb compòsit, material estètic.
Escollim el color apropiat per al pacient mitjançant una guia decolors.
En aquest cas tenim una obturació de clase I ( surcs i fissures), així que no farem servir la tira d´acetat (transparent: per fer pasar la llum de la làmpada fotopolimeritzadora).
Primer,possem un àcid al voltant de la peça, aquest és de color blau i serveix per gravar-la, hi ha en gel i en líquid. Esperem uns segons perquè actuï (20 segons aproximadament), rentem amb la xeringa apressió, amb molta aigua durant uns cinc segons més o menys i sempre amb l´aspiració al costat de la peça, preferiblement amb un bon sistema d´evacuació d´alt volum i esprai. Sempre vigilant per evitarque el pacient se l´empassi.
Assecar amb aire presuritzat per cinc segons més, protegint la dentina per evitar la seva desecació.
Si malgrat l´aïllament, la peça es contamina haurem de tornar a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • COMPOSITE
  • AMB
  • Composite y amalgama
  • Materiales compositos
  • Compositos (protesis)
  • amalgamas y composite
  • Compositos y Biotecnologias
  • Valores compositivos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS