Oficial De 1ª

Páginas: 7 (1618 palabras) Publicado: 4 de diciembre de 2012
GUIA-BT-ANNEX 1. CODIS IP,IK

Embolcall (IP): És l'element que proporciona la protecció del material contra les influències externes i en qualsevol direcció, la protecció contra els contactes directes.
Els embolcalls proporcionen també la protecció de les persones contra l'accés a parts perilloses i la protecció del material contra els efectes nocius dels impactes mecànics. Es considerarà partde dit embolcall tot accessori o tapa que sigui solidari amb o formi part d' ella i que impedeixi o limiti la penetració d'objectes en l'embolcall, llevat que sigui possible treure les tapes sense l'ajuda d'una eina o clau.
- Codi IP: UNE 20324, que és equivalent a la norma europea EN 60529.

Grau de protecció (IK): És el nivell de protecció proporcionat per un embolcall contra l'accés a
lesparts perilloses, contra la penetració de cossos sòlids estranys, contra la penetració d’aigua o contra els impactes mecànics exteriors, i que a més es verifica mitjançant mètodes d’assaig normalitzats.
- Codi IK: UNE-EN 50102.

Codi IP: Aquest codi IP està format per dos números d'una xifra cada un, situats immediatament després de les lletres "IP" i que són independents un de l'altre.

• Elnombre que va en primer lloc, normalment denominat com "primera xifra característica", indica la protecció de les persones contra l'accés a parts perilloses (típicament parts sota tensió o peces en moviment que no siguin eixos rotatius i anàlegs), limitant o impedint la penetració d'una part del cos humà o d'un objecte agafat per una persona i, garantint simultàniament, la protecció de l'equipcontra la penetració de cossos sòlids estranys.

La primera xifra característica està graduada des de 0 (zero) fins 6 (sis) i a mesura que va augmentant el valor d'aquesta xifra, aquest indica que el cos sòlid que l’embolcall deixa penetrar és menor.

Taula 1 - Graus de protecció indicats per la primera xifra característica
Xifra Grau de protecció
Descripció abreujada Indicació breu sobre elsobjectes que no han de penetrar a l’embolcall
0 No protegida Sense protecció particular
1 Protegida contra els cossos sòlids de més de 50 mm Cossos sòlids amb un diàmetre superior a 50 mm
2 Protegida contra els cossos sòlids de més de 12 mm Cossos sòlids amb un diàmetre superior a 12 mm
3 Protegida contra els cossos sòlids de més de 2,5 mm Cossos sòlids amb un diàmetre superior a 2,5 mm
4Protegida conra els cossos sòlids de més d’1 mm Cossos sòlids amb un diàmetre superior a 1 mm
5 Protegida contra la penetració de pols No s'impedeix totalment l'entrada de pols, però sense que la pols entri en quantitat suficient que arribi a perjudicar el funcionament satisfactori de l'equip.
6 Totalment estanc a la pols Cap entrada de pols

• El nombre que va en segon lloc, normalmentdenominat com "segona xifra característica ", indica la protecció de l'equip a l'interior de l'embolcall contra els efectes perjudicials deguts a la penetració d'aigua.
La segona xifra característica està graduada de forma semblant a la primera, des de 0 (zero) fins 8 (vuit). A mesura que va augmentant el seu valor, la quantitat d'aigua que intenta penetrar en el interior de l'embolcall és major itambé es projecta en més direccions (xifra 1 caiguda de gotes en vertical i xifra 4 projecció d'aigua en totes direccions).


Taula 2 - Graus de protecció indicats per la segona xifra característica
Xifra Grau de protecció
Descripció abreujada Indicació breu sobre els objectes que no han de penetrar a l’embolcall
0 No protegida Sense protecció particular
1 Protegida contra la caigudavertical de gotes d’aigua La caiguda vertical de gotes d’aigua no ha de tenir efectes perjudicials
2 Protegida contra la caiguda de gotes d’aigua amb una inclinació màxima de 15º Les caigudes verticals de gotes d’aigua no han de tenir efectes perjudicials quan l’embolcall està inclinat 15º respecte a la posició normal
3 Protegida contra la pluja fina (polvoritzada) L’aigua polvoritzada de pluja que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • oficial
  • Oficial
  • oficiales
  • OFICIAL
  • Oficial
  • oficialismo
  • Oficial
  • Oficial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS