ola k asen

Páginas: 5 (1205 palabras) Publicado: 8 de septiembre de 2014
QÜESTIONARI HISTÒRIA DE LA MEDICINA

1.- Contesta les següents preguntes sobre aquest text:
a) De quin text es tracta?
Aquest text és un jurament hipocràtic.
b) Qui va redactar aquest text? En quin moment de la història?
Es diu que va ser escrit per Hipòcrates o el seu deixeble aproximadament al 500aC.
c) Segueix vigent actualment?
Si, s'han truduit a diferents idiomes, i ha Anglaterras'utilitza molt a les facultats de medicina
d) Quins són els valors que es destaquen en el text?
Els valors destacats al text són que mai es donará veri a totes aqueslles persones que el denani, sempre s'ajudará a tot aquell que ho necesiti, i no es podrá deixar seduir per homes o dones que siguin esclaus o lliures.

“Juro por Apolo, médico, por Esculapio, Higía y Panacea y pongo por testigosa todos los dioses y diosas, de que he de observar el siguiente juramento, que me obligo a cumplir en cuanto ofrezco, poniendo en tal empeño todas mis fuerzas y mi inteligencia. Tributaré a mi maestro de Medicina el mismo respeto que a los autores de mis días, partiré con ellos mi fortuna y los socorreré si lo necesitaren; trataré a sus hijos como a mis hermanos y si quieren aprender la ciencia,se la enseñaré desinteresadamente y sin ningún género de recompensa. Instruiré con preceptos, lecciones orales y demás modos de enseñanza a mis hijos, a los de mi maestro y a los discípulos que se me unan bajo el convenio y juramento que determine la ley médica, y a nadie más. Estableceré el régimen de los enfermos de la manera que les sea más provechosa según mis facultades y a mi entender,evitando todo mal y toda injusticia. No accederé a pretensiones que busquen la administración de venenos, ni sugeriré a nadie cosa semejante; me abstendré de aplicar a las mujeres pesarios abortivos. Pasaré mi vida y ejerceré mi profesión con inocencia y pureza. No ejecutaré la talla, dejando tal operación a los que se dedican a practicarla. En cualquier casa donde entre, no llevaré otro objetivo queel bien de los enfermos; me libraré de cometer voluntariamente faltas injuriosas o acciones corruptoras y evitaré sobre todo la seducción de mujeres u hombres, libres o esclavos. Guardaré secreto sobre lo que oiga y vea en la sociedad por razón de mi ejercicio y que no sea indispensable divulgar, sea o no del dominio de mi profesión, considerando como un deber el ser discreto en tales casos. Siobservo con fidelidad este juramento, séame concedido gozar felizmente mi vida y mi profesión, honrado siempre entre los hombres; si lo quebranto y soy perjuro, caiga sobre mí la suerte contraria.”

2.- A la fotografia que presentem a continuació apareix el científic que va descobrir la penicil·lina. Contesta les següents preguntes sobre aquest gran moment de la història de la medicina:
a) Què ésla penicil·lina?
La penicil·lina és un antibiòtic del grup dels betalactamics utilitzats profusament en el tractament d'infeccions provocades per eubacteris que hi són sensibles.

b) Qui és aquest científic?
Aquest científic és Alexander Fleming, el descubridor de la penicil·lina.
c) En quin any es va descobrir la penicil·lina?
La penicil·lina es va descubrir l'ant 1929.
d) Explica breumentcom es va descobrir la penicil·lina.
Es té coneixement de que Picado entre els anys 1915 i 1927 l'acció inhibidora de fongs del gènere Penicillium en el creixement de Staphylococcus i estreptococs (bacteris que causen una varietat d'infeccions humanes).12 aparentment, clorita Picado va informar el seu descobriment a l'Acadèmia de Ciències de París, però no patentat, mentre que la sevainvestigació havia estat iniciada uns anys abans el Fleming.
Es diu que el descobriment es va fer per casualitat quan Fleming estava netejant el seu laboratori Petri plats que havia estat utilitzat per cultivar bacteris Staphylococcus. Fleming s'adonava que tenia plaques fongs que tenia una forma d'anell i l'àrea al voltant del ring semblava estar lliure de bacteris. El fong era penicillium chrysogenum i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ola k asen
  • Ola K Asen?: B
  • ola k asen
  • Ola K Asen
  • Hola K Asen
  • ola ola k tal
  • ola k ase
  • ola k hace

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS