olaquetal

Páginas: 3 (748 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2013
COMENTARI DE TEXT
Tirant lo blanc és una novel·la cavalleresca que la va escriure el cavaller valencià Joanot Martorell. Va ser redactada entre el 1460 i 1464, però va ser publicada a València l’any1990 i reimpresa a Barcelona el 1997. Va ser traduïda al castellà l’any 1511, a Itàlia el 1538 i per últim al Francès l’any 1737. Modernament també és va traduir a l’Anglès el 1984 i en moltes altresllengües.
Joanot Martorell narra en aquest capítol un episodi eròtic protagonitzat per Tirant i Carmesina i en el qual Plaerdemavida té un paper fonamental. El relat es situa a la part de lanovel·la ambientada a l’Imperi Grec.
L’erotisme i la càrrega de sensualitat del fragment s’entrellacen, amb l’humor, i la visió natural i festiva de la sexualitat que representa Plaerdemavida.
L’argumentdel fragment, ressona sobre l’aprenentatge amorós de Tirant, que expressa un amor per la princesa i una urgència per mantenir contacte físic amb ella. Carmesina, en canvi, vol complir les normes decortesia amb el cavaller, Tirant.
El tema central del capítol és doncs l’engany de Plaerdemavida per fer entrat Tirant al llit de la Carmesina mentre la princesa dorm, i els tocaments dirigits icreixents no arriben a la fi desitjada per Tirant en ser descoberta la seva identitat.
No s’hi pot diferenciar un nus i un desenllaç dintre d’aquest fragment, ja que és un fragment d’una novel·laCOMENTARIDE TEXT
Tirant lo blanc és una novel·la cavalleresca que la va escriure el cavaller valencià Joanot Martorell. Va ser redactada entre el 1460 i 1464, però va ser publicada a València l’any 1990 ireimpresa a Barcelona el 1997. Va ser traduïda al castellà l’any 1511, a Itàlia el 1538 i per últim al Francès l’any 1737. Modernament també és va traduir a l’Anglès el 1984 i en moltes altres llengües.Joanot Martorell narra en aquest capítol un episodi eròtic protagonitzat per Tirant i Carmesina i en el qual Plaerdemavida té un paper fonamental. El relat es situa a la part de la novel·la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • olaquetal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS