On Ets Ahmed?

Páginas: 7 (1548 palabras) Publicado: 15 de enero de 2013
ON ETS,

[pic]

 AHMED?






Títol: On ets, Ahmed?





Autor: Manuel Valls





Editorial: Barcanova





Col·lecció: ANTAVIANA JOVE





Lloc i any de publicació: Barcelona, 2003





Nombre de pàgines: 2182



ÍNDEX



Argument del llibre (pàgina 4-5)

Personatges principals (pàgina 6)

Relació (pàgina 6)

Comportament amb els seus pares (pàgina 6)

Assetjadors de l'Ahmed (pàgina 6)

Sofriment de l'Ahmed (pàgina 7)Solitud, discriminació racial, amistat, enveja, solidaritat, incomprensió, rebuig, intolerància, assetjament, inconsciència (pàgina 7)

Opinió personal (pàgina 7)3

ARGUMENT DEL LLIBRE



On ets, Ahmed es un llibre que tracta del racisme, la discriminació i la tolerància:

A principis de curs, arriba un noi nou a classe que es diu Ahmed.

L' Ahmed és un noi marroquí, te el color de pell fosc, per ser concrets color cafè am llet. És mes o menys alt, té els ulls grans i marrons, El seu cabell es curt,rissat i fosc.

En Víctor, l' Àlex i en Toni , uns companys de la seva classe, el rebutgen pel fet del seu origen, raça i color de pell.

Un dia la família de la Clàudia, decideix anar a menjar a un restaurant marroquí, on treballa el pare de l' Ahmed i algunes vegades l' Ahmed ajuda. Aquell dia, la Clàudia es deixa la cartera al restaurant.

La Clàudia, és una noia que va a la classe del'Ahmed. És una noia molt atractiva, d'ulls blaus, cabell ros, esvelta i mesura 1, 74 metres. Ella esta farta de que sigui l'objectiu dels seus companys de classe, i la enveja de les seves companyes.

El dia següent l'Ahmed truca a casa de la Clàudia per dir-li que s'ha deixat la cartera, llavors, queden a un bar que es diu “La granja”. Des de llavors, van fer una gran amistat.

La Clàudia, vist deel gran nivell de racisme a la seva classe, defensa l'Ahmed, i poc a poc, és va enamorant d'ell, mentre que la colla de l'Àlex, en Víctor i en Toni, la jutgen per defensar-lo.

Un dia a classe d'educació física, jugant a futbol, van ficar la traveta, intencionadament, a l'Ahmed. Van tenir que portar-lo al hospital. Durant un temps, va tenir que portar croses, perquè tenia un esquinç. LaClàudia, llavors, va voler anar a parlar amb el tutor, per explicar-li el que estava passant, però el tutor no va mostrar un gran interes.

Al cap d'un temps, a les notícies surt, que s'havia cremat un bar, i l'amo deia que qui era mes possible que ho haguessin fet, era una banda d'immigrants, que l'amo no va deixar entrar, perquè espantaven la clientela.


1 En Víctor, i la seva colla, es barallenamb l'Ahmed, per també ser immigrant, encara que estigui lesionat, i porti croses. La Clàudia, volent-lo defendre, també es fica a la baralla, i més tard arriba el tutor. Tots quatre, llavors han de anar al despatx del tutor, a parlar seriosament, i els diu que hauran d'anar els seus pares a parlar.



Un dia, la Clàudia queda am l'Ahmed per fer un treball, van estar a la granja, fins que vanentrar en Toni, l'Alex i en Víctor. Llavors, el tempten per a que es baralli amb ells però la Clàudia ho impedeix. Després d'això, la Clàudia i l'Ahmed, decideixen anar a

4

passejar, i s'agafen de la mà. Al final, quan ja és quasi be vespre, abans de que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • on ets ahmed
  • On ets Ahmed
  • I TU D ON ETS
  • On Ets
  • ¿Que son las ets?
  • ets
  • ETS
  • ETS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS