oowoe

Páginas: 2 (267 palabras) Publicado: 11 de enero de 2015
Context sociopolítics dels anys posteriors a la guerra civil.

La pèrdua de la guerra suposà la absoluta de les institucions republicanes i l’eliminació sistemàtica detots els organismes culturals. La cultura valenciana sofrí aleshores un procés intens castellanització. Molt escriptors tenen que parar de escriure ja que es troben sensereferència ja que es fa la creació de censura. La falta de escriptors i de publicacions fa que la producció valenciana es manteguera en la narrativa del realisme. Als 50 lasituació començo a millorar amb les premis que contribuïren a l’expansió de la narrativa cap a un públic més ampli. El franquisme es veu pressionat per l’oposició i per lapolítica internacional, hagué d’acceptar una lleugera liberalització en alguns àmbits de la vida pública.

Després de la Guerra Civil ens trobem un panorama desolador ambels autors que s’exilien a Mèxic o França. Assenyalem cinc vessants:
1. La narrativa realista:reflexiona sobre les difícils condicions de la vida durant la postguerra. Térecursos innovadors de la narrativa objectiva; presentant tres tendències diferents:
a. Testimonial
b. Existencial
c. Mític
2. La narrativa psicològica: va dominar moltla narrativa fins als 60. Té con a finalitat d’indagar i explicar el pensament i la conducta dels personatges.
3. La novel·la fantàstica: es l’evasió i la mitificació delrealisme, es caracteritzen per l'humor, els jocs i el fons històrics amb elements imaginaris
4. La novel·la de la imaginació i l’absurd: enfocament modern en elplantejament dels arguments de les novel·les i en el valors transmesos.
5. Novel·la experimental: aspectes e reflexió existencial. Amadeu Fabrega marca el pas del segle XIX-XX.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS