Orfeu

Páginas: 2 (331 palabras) Publicado: 24 de febrero de 2013
ORFEU

Mireia García Sanchez 4ºV
Personatges
ORFEU

Autor: Federico Cervelli
Titol: Orfeu i Eicide
Data: 1655

Fragment:
A Orfeu, fill d’Eargre, rei d’aquelles terres de la Tracia, jano li quedaba ni el consol de la muscica. Es cert que la seva habliditat tocant la lira i la citara l’havien fet el mes famos dels que sabien treure sons harmoniosos d’aquests instruments. Es certtambé que la placidesa dels seus cants i de les melodies que era capaç de crear feien que les besties animalets casolans que havien perdut els instints d’atac i de defensa. I que el homes mescruels i sanguinaris es convertissin en companys de bon carácter, sensibles a l’emocio d’aquella música tan dolça.

Nimfes Nàiades

Titol: A Naiad or Hylas with a Nymph
Autor: John WillamWaterhouse
Data: 1893

Fragment:
Les Naiades – les altres nimfes dels rius companyeres seves- la van plorar, li van rentar el cos I el van perfumar, i la van portar davant Orfeu, l’espos desesperatque no podia entendre com era possible que en tan poc de temps com feia que l’havia deixada, Euricide ja no fos mes que una forma inerta, que no el podria tornar a veure ni a sentir.

EuricideTitol: The Rest on the Flight into Egypt
Autor: Nicolás Poussin
Data: 1655

Fragment:
No sambem com va ser, pero la veritat es que la nimfa Euridice, que corria sense tenir esment d’onposava el peus, va trepitjar un niu d’escurçons amagat entre les pedres.

Sifis



Titol: Sisifus
Autor: Max Klinger
Data: 1914

Fragment:
Sisif passava per serel mes astut dels mortals Iel menys escrupulos. Pero quan les seves males arts van anar en contra de Zeus, el senyor l’Olimp el va castigar sense pietat.

Tàntal

Titol: Tantalus
Autor: Gioacchino Assecreto
Data:1630

Fragment:
Així, a les profunditas del Tàntal, el lloc de les penes mes severes, Tàntal, el mal pese, va poder menjar i beure encara que nomes dos per una vegada. Tàntal rebia un castig...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ORFEU

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS