Pac3_marinam

Páginas: 6 (1252 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2015
INSTRUCCIONS PER A L'ENTREGA DE LA PAC3

La PAC3 es correspon als continguts del Mòdul 4 Anatomia del sistema nerviós. Per contestar les preguntes, utilitza el mateix document i indica en cada full de respostes el teu nom i aula. Un aspecte important és que contestis de manera sintètica, per això l'espai disponible per a les respostes està limitat (a cada pregunta veuràs un nombre màxim delínies per respondre sense canviar el tipus de lletra Arial Narrow 12). Destaca, si us plau, les teves respostes amb una lletra de color diferent a l’enunciat per tal de facilitar la correcció.
Una condició per poder avaluar aquesta PAC, igual que les anteriors, és que estiguin contestades totes les preguntes de manera argumentada, tal com es demana als enunciats. Es tindrà en consideració no només elgrau de coneixement d'un tema específic, sinó també la capacitat per organitzar, estructurar i sintetitzar la informació, així com per relacionar els diferents conceptes. Així mateix, es valorarà positivament l'ús de vocabulari adequat i específic de l'assignatura.
1. Identifica les estructures assenyalades a la figura següent (màxim 1 línia per número). Explica les funcions principals d’aquestsistema d’estructures (màxim 4 línies).












1. Aqüeducte de Silvi
2. Plexe coroïdal del ventricle lateral
3. Ventricle lateral.
4. Plexe coroïdal del quart ventricle
5. Foramen de Magendie.
6. Les meninges: duramàter, aracnoide i piàmater
7. Espai subcracnoïdal
8. Granulacions aracnoïdals
9. Espai subdural
El sistema nerviós central és la part del SN que es troba a l’encèfal i la medul·laespinal. Les meninges són tres membranes protectores que el recobreixen . La circulació del líquid cefaloraquidi (LCR) es produeix a través del sistema ventricular i per l’espai subaracnoïdal i permet mantenir la forma de l’encèfal i protegir l’SNC de les lesions.

2. A partir de les figures següents, descriu els símptomes que creus que patiria el pacient I.R., el qual ha patit una lesió a l’arreldorsal dreta de la medul·la espinal l’alçada de T1 (màxim 4 línies).














El pacient no obtindrà informació sensorial i motora corresponent a la part dreta del cos de l’alçada de la T1 cap a baix ja que la informació no podrà travessar aquesta zona. Patirà una paraplegia amb pèrdua de funcionalitat per sota de la meitat del pit. Però tindrà una alteració sensitiva des de l’aixella fins elcolze i una paràlisi lleu a la mà dreta.

3. a) Quins símptomes diferenciarien una lesió localitzada exclusivament al nervi òptic dret d’una localitzada en el nucli geniculat lateral dret? Raona la resposta en funció de l’anatomia de les vies sensorials visuals (màxim 4 línies).
Si és lesiona el nervi òptic dret, la persona quedarà cega del camp visual dret dels dos ulls, si el problema està enla part posterior del recorregut del nervi, passant pel quiasma es pot perdre la visió només de la meitat del camp visual esquerre dels dos ulls. Si és lesiona el nucli geniculat lateral dret es perdrà la visió dels dos ulls en les dues meitats del camp visual esquerre afectant el còrtex visual esquerre perquè no arribaran els inputs del nervi i del nucli.















b) I quins símptomesdiferenciarien una lesió a l’escorça visual primària dreta d’una lesió a l’escorça visual d’associació dreta? (màxim 4 línies).

Una ralla diagonal, un altra amb horitzontal i una última amb una ralla diagonal però amb una orientació contraria a la primera. Serà la neurona d’associació qui ajunti aquestes tres informacions i ens permeti veure que aquestes tres ralles són una A, però serà la primàriala que ens farà saber que hi ha línies. Per tant una lesió a l’escorça primària provocaria no veure les línies de la A, en canvi si la lesió es a la de l’associació no podria distingir que és una A.

4. a) A continuació pots veure tres imatges anatòmiques d’un cervell humà obtingudes mitjançant ressonància magnètica estructural. En quina orientació (tipus de tall) –sagital, coronal (frontal) o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS