Pandora

Páginas: 2 (488 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2013
Català
TEMA 4
L'Escola Malloquina

Pàgines 178 i 179, activitat 3.
Llegeix atentament el poema “El pi de Formentor” de Costa i Llobera i respon les qüestions.

El pi de Formentor

Aquestpoema està compost per vuit estrofes de quatre versos alexandrins i un hextasíl·lab. L'autor utilitza una estrofa anisosil·làbica, composta de quatre versos alexandrins d'art major i un vershextasíl·lab d'art menor. Els versos alexandrins estan compostos per dos hemistiquis de sis síl·labes separats per una cesura. L'estructura rítimica predominant és ABAAB; la rima és consonant i l'estrofa pren unaestructura del tipus [6+6 A (vers femení), 6+6 B (vers masculí), 6+6 A (vers femení), 6+6 A (vers femení), 6 B (vers masculí)]. Aquesta mètrica mostra l'alternança de rimes masculines i femeninescaracterística pròpia de l'Escola Mallorquina.

El tema principal d'aquest poema vindria a ser que el pi és capaç de vèncer quaslsevol de les circumpstàncies que la vida li presenta i suporta totes lesinclemències de la natura arrelat a la terra dura i ancorat al cel; això esdevé un símbol de l'ànima forta i que supera qualsevol adversitat terrenal.

En quant al títol del poema, no hi ha moltsinconvenients per saber de quin tipus d'arbre es parla si en desconeguéssim el títol ja que a la primera estrofa, per exemple ens fa una descripció clara sense dinr-nos el nom, cosa que ens facilitasaber de quin tipus d'arbre és. Més vell que la olivera, més poderós que el roure, més verd que el taronger, lluita contra les ventades, conserva les seves fulles durant totes les èpoques de l'any...aquests són els indicis que ens ajuden a saber de quin tipus d'arbe fa referència l'autor, ja que a més, n'hi ha pocs que tenguin totes aquestes característiques agrupades com són les de pi.

A lesdues darreres estrofes del poema, Miquel Costa i Llobera dialoga amb el seu pi estimat dient-li que la seva vida és dura ja que ha suportat i vist moltes coses però que tot i això, a ell li...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pandora
  • Pandora
  • pandora
  • Pandora
  • pandora
  • pandora
  • Pandora
  • pandora

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS