pastafarisme

Páginas: 11 (2690 palabras) Publicado: 4 de junio de 2015







EL PASTAFARISME













Carla Miró Català
Curs 2014/2015
1r BAT NOCT

Índex

1. Que es el pastafarisme?

2. Creació

3. Motivacións

4. Desenvolupaments posteriors

5. Creences

6. L'Evangeli del Monstruós Espagueti Volador

7. Mite de la creació pastafari

8. Demostracións filosòfiques de l'existència del Monstruós Espagueti Volador

9. Codi de conducta

10. Els 8 m'estimaria mésque no...

11. Opinió personal








1. Que es el Pastafarisme?

El pastafarisme és un paròdia de religió creada com a resposta a la decisió del Consell Educatiu de l'estat de Kansas de finals de 2005 que permet que s'ensenyi el disseny intel·ligent, que sosté que la vida a la Terra i l'origen de l'home són el resultat d'accions racionals empreses de forma deliberada per un o més agentsintel·ligents, com una alternativa a la teoria científica de l'evolució (aquesta decisió va ser revocada a l'agost de 2006).



El pastafarisme és fonamentalment una invenció de Boby Henderson, llicenciat en física per la Universitat Estatal d'Oregon, a fi de demostrar irònicament que no correspon i és equivocat ensenyar el disseny intel·ligent cam a teoria científica.

Aquesta religió s'ha convertit, desde llavors, en un fenomen d'Internet que reuneix molts “seguidors” del Monstre Volador d'Espagueti que s'anomenen a si mateixos “pastafaris” i humoristicament proclamen haver estat “tocats pel seu apèndix tallarinesc” i prediquen la paraula del seu “Senyor Tallarinesc” com la religió vertadera.

A Polonia, debut a una resolució emitida per el tribunal de Varsovia s'ha acceptat com una religióoficial.


2. Creació

Al juny de 2005, Bobby Henderson va publicar una carta oberta on demanava formalment que el pastafarisme tingués el mateix tracte, en presentar <>, igual que les que proclamava el disseny intel·ligent (o sigui, la idea que l'univers va ser creat per un Déu); calia, que també s'ensenyés com a teoria alternativa ala teoria de l'evolució. Poc després, va rebre tres respostes.
Peró com que el Consell tan sols va contestar després de que Hendersen publiqués la carta a la seva web, Henderson va anar publicant successivament les respostes rebudes pels diferents membres del Consell.

En els dos mesos següents va créixer de manera constant el tràfic de la web del Monstruós Espagueti Volador de Henderson.


3.Motivacións

Henderson es va sorpendre molt per l'èxit del seu argument.
“Vaig escriure la carta per diversió”

“No tinc problemes amb la religió. Amb el que tinc problemes es amb la religió que preten fer-se passar per ciència. Si existis un Déu y sigues intel·ligent, crec que tindría molt sentit de l'húmor”


4. Desenvolupaments posteriors

El novembre de 2007 van tenir lloc 3 conferències sobreel MEV en una reunió anual de l'Acadèmia Nord-americana de la Religió, celebrada a San Diego.
Tot i que la seva introducció al programa va generar força riures, va generar un debat seriós sobre l'èscencia de la religió, explorant qüestions com: requereix la religió una autèntica creencia teològica, o simplement un conjunt de rituals i una comunitat que s'uneix com a forma de representar les sevesaliances culturals? O, es una antirreligió com el pastaferisme realment una religió?

Henderson va afirmar que “més de 10 miliòns de persones han estat tocades per el seu apèndix tallarinesc”.

Tant en Austria com en la República Txeca existeixen casos de ciutadans que van aconseguir documents oficials ( permisos de conduir o DNI) ambfotografíes on sortien amb un colador al cap per motiusreligiosos i identifiquen el colador com un complement religiós pastafari.


5. Creences

Moltes de les “creences” proposades per Henderson van ser triades amb intenció de parodiar els arguments comunament usats pels defensors del disseny intel·ligent:

- L'univers va ser creat per un Monstruós Espagueti Volador, invisible i indetectable. Totes les evidències que “erròniament recolzen l'evolució les ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS