Pel·lícula Thirteen

Páginas: 6 (1449 palabras) Publicado: 21 de diciembre de 2014
TREBALL D’EDUCACIÓ ETICOCÍVICA
PEL·LÍCULA THIRTEEN

Fitxa tècnica
Títol original: Thirteen.
Any: 2003
Duració: 100 minuts.
País: EUA.
Director: Catherine Hardwicke.
Guió: Catherine Hardwicke, Nikki Reed.
Música: Mark Mothersbaugh.
Fotografia: Michael London, Elliot Davies.
Repartiment: Evan Rachel Wood, Holly Hunter, Nikki Reed, Jeremy Sisto, Deborah Kara Unger,Brady Corbet, SarahClarke, Jenicka Carey, Ulysses Estrada, Jasmine Di Angelo,Vanessa Hudgens, Cynthia Ettinger.
Productora: Fox Searchlight Pictures.
Gènere: Drama. Adolescència. Cine independent EUA
Sinopsi
Narra la història d’una nena de 13 anys anomenada Tracy, que viu a Los Angeles. És una nena innocent fins que es fa amiga de Evie, la noia més popular de l’institut. Evie la influencia i Tracy s’embarca en unmón salvatge on no fa més que desobeir als demés i consumir qualsevol tipus de droga amb la seva nova amiga. Paral·lelament la mare de Tracy intenta, desesperadament, de comprendre el radical canvi que pateix la seva filla.




Com es tracten a la pel·lícula els següents temes?:
Conflictes familiars
A la pel·lícula es poden apreciar molts conflictes familiars, tots entorn a la problemàticaTracy, que es baralla amb la seva mare i els seu germà. Es tracten d’una manera molt violenta on les dues parts no paren de cridar i insultar-se. La Tracy no es comporta gens bé i la mare no sap portar la situació. A més, el xicot de la mare gairebé no opina i és bàsicament un destorb.
L’acceptació personal
La protagonista Tracy consumeix tota mena de drogues i porta una vida molt irresponsable.Tot i això, ella se sent molt bé amb si mateixa. Se sent a gust amb el que fa i amb la gent amb la que es relaciona, ja que ara és una nena popular, no com abans. No obstant, hi ha moments que sembla que se’n adoni que no està fent el correcte i ho soluciona tallant-se les venes del canell amb unes tisores.
La pertinença al grup
La Tracy, abans de que es fes millor amiga de Evie, era una nenaformal, innocent i dòcil. Com era el seu primer any a l’institut estava molt nerviosa. Una de les seves amigues era una nena molt intel·ligent anomenada Noel, que era tant formal com ella. De sobte, Tracy es va fer amiga de gent amb males intencions i es va començar a relacionar amb els qui es consideraven populars. Això fa que abandoni a les seves antigues amigues i les reemplaci només pel simplefet de sentir-se més important. Aquest fet enfada molt a Noel, la seva antiga amiga.
Sentit de la responsabilitat
En aquesta pel·lícula, de sentit de la responsabilitat n’hi ha molt poc. La mare de la Tracy es una ex alcohòlica que està en fase de rehabilitació, i no és un bon exemple per a la seva filla i el seu xicot viu amb ells a casa, tot i un consumidor de crack fins fa poc temps. Aquestsfets ajuden a que Tracy es transformi en una nena problemàtica, que no li importa el més mínim les conseqüències que poden comportar el seus actes. L’únic que sembla tenir sentit de la responsabilitat és el germà de Tracy. És el primer que se n’adona del món en que s’està ficant la seva germana i intenta fer alguna cosa al respecte.




El tot val
La Tracy, al transformar-se tantradicalment, perd, com he esmentat abans, els entit de la responsabilitat. Aleshores es pensa que pot fer el que li doni la gana i que ningú és algú per dir-li el que ha de fer. La única cosa que intenta és aparentar una nena “guay”, costi el que costi. Si per tal d’això ha de robar-li a una dona innocent, ho fa, tot sigui per ésser acceptada per el grup dels populars.
Companyerisme i amistat
Es potapreciar que entre Tracy i Evie hi ha molt de companyerisme i també molta amistat. Sempre estant protegint-se la una a l’altre fins que Tracy decideix que és millor que Evie marxi de casa. La amiga s’enfada molt i no lo torna a parlar. A més es busca noves amigues i al dia següent ja està té noves amistats. Això demostra que el companyerisme i l’amistat que tenien al començament és molt artificial i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Thirteen
  • Thirteen
  • Thirteen
  • Pel·licules
  • Cartesius pel·lícula
  • Formats de pel·lícula
  • Pel·Lícula "La Ola"
  • pel·licula silwkood

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS