Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta)

Páginas: 3 (531 palabras) Publicado: 6 de junio de 2013
Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta)
Pere Calders va néixer el 1912 a Barcelona, però va viure en una masia de Polinyà del Vallès (Vallès Occidental) els primers vuit anys de la seva vida.1920, la seva família es va instal·lar a Barcelona l'accés a l'Escola Superior de Belles Arts. Posteriorment va treballar com a dibuixant d'un publicitari, i com a periodista a El Diario Mercantil ia l'Avui dels anys trenta, i a revistes com L'Esquella de la Torratxa. A l'Avui va publicar el seu primer conte. Guerra civil espanyola Mèxic
Obra: Escriptura narrativa crítica de la realitat/1ªobra narrativa: El primer arlequí (1936) – Guerra civil espanyola. Obra més important: Cròniques de la veritat oculta – recull de contes de temes i extensions diverses. Obres no reconegudes: L’ombra del’atzavara i Ronda naval sota la boira  NO realisme històric NO conegudes. A més també es dedica a la il·lustració periodística per influència del seu pare Vicens Calders. A partir de larepresentació d’Antaviana (Degoll degom)  autor més conegut.
Lit. Catalana de l’època: literatura + cultura catalana = reprimides  Franquisme. NO obra de Calders fins els anys 70. PERQUÈ? 1- estil de l’època:realisme històric. 2- estil de Calders: realisme màgic/fantàstic NO realitat / Sí ironia + esdeveniments absurds, il·lògics i fantàstics. Crítica a l’obra de Calders. Finalment, a partir de larepresentació d’Antaviana (Degoll degom)  autor més conegut.
Influències: Moviments artístics + autors nacionals i internacionals. 1r: Josep Carner  ironia (contes) + humor (expressar concepte de lasocietat) 2n: Ruyra  admiració per seu domini lingüístic (llenguatge culte però intel·ligible. Autors internacionals: Kafka, Allan Poe, Pirandello o Bottempelli. IMP! Grup de Sbadell (conj. Autorscatalans) (humor + ironia + sentit crític de la burgesia)
Contes: HUMOR + IRONIA = ganes de seguir llegint. Exposa el seu concepte de realitat + esdeveniments fantàstics i absurd  dubtar de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Croniques de la veritat Oculta
  • Cròniques de la veritat oculta
  • Cròniques de la veritat oculta
  • Croniques De La Veritat Oculta
  • Resumen De Tres De Los Cuentos De "Cròniques De La Veritat Oculta"
  • resum Cròniques de la veritat oculta
  • Croniques De La Veritat Oculta
  • Pere Calders, Les Croniques

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS