Piangerò la Sorte Mia - Georg Friedrich Händel

Páginas: 3 (639 palabras) Publicado: 28 de enero de 2015
PIANGERÒ LA SORTE MIA
Georg Friedrich Händel

CONTEXT HISTÒRIC:
La música barroca o música del Barroc és l'estil musical europeu que abasta aproximadament des del naixement de l'òpera al voltantde 1600 fins a la mort de Johann Sebastian Bach, el 1750.
Es caracteritza entre d’altres coses per el desenvolupament de l’harmonia tonal, l'ús del baix continu, el gust per els forts contrastssonors, l’aparició de formes musicals com la sonata; el concert; l'òpera; la cantata i l’oratori.
Cinc dels compositors més importants d’aquesta època van ser:
 Johann Sebastian Bach
Georg FriedrichHändel
Antonio Vivaldi
 Claudio Monteverdi
Henry Purcell

BIOGRAFIA:
Georg Friedrich Händel, va néixer a Alemanya el 1685 i va morir a Anglaterra el 1759. Va ser un compositor alemany consideratel compositor clau de l'època del Barroc, empresari operístic i un dels més influents de la música occidental.
És el primer gran mestre de la música basada en l'homofonia i el millor en els gèneresd'òpera italiana i l'oratori, el qual introdueix ell mateix per no tancar el teatre quan es van prohibir les representacions profanes.
Va ser alumne de l'organista de la seva ciutat, Halle, el qual liva ensenyar a tocar el clave, l'orgue i l'oboè. Amb només 17 anys el van nomenar organista de la catedral calvinista de Halle.
Va viatjar a Hamburgo, on va tocar el violí i el clave a l'orquestra del'òpera i després a Itàlia on va composar òperes, oratoris i petites cançons profanes. Abans de marxar va estrenar amb èxit la seva òpera Agrippina.
Quan torna a Anglaterra, es torna directord'orquestra de la cort de Hanóver i estrena Rinaldo amb considerable èxit.
Va ser nomenat director de la Royal Academy of Music i allà escriu 14 òperes (Giulio Cesare, Tamerlano...) que el fan famós per totaEuropa.
A partir de 1740 es va dedicar a la composició d'oratoris, entre ells El Mesies, que es va convertir en l'obra coral per excel·lència del segle XIX.

ANÀLISI DE L’OBRA:
El gènere és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • George Friedrich Handel
  • GEORG Friedrich Handel
  • George frederic handel biography
  • Georg Federich Handel
  • Georg Friedrich Bernhard Riemann
  • Georg Wilhelm Friedrich Hegel
  • Georg wilhelm friedrich hegel
  • breve biografia de Georg Friedrich

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS