Podarcis Hispanica

Páginas: 3 (623 palabras) Publicado: 25 de abril de 2014
 UNIVERSITAT DE BARCELONA Departament de Geografia Física i Anàlisi Geogràfica Regional_______________________________________________________________________________

Monogràfic de Biogeografia: fauna

Nom comú: Sargantana ibèrica
Nom científic: Podarcis hispanica


1. Morfologia i biologia.
La mida és variable depenent de les condicions i éscalcula medint els cm des del morro fins a la cloaca. En general mesuren dels 4 als 6cm en mascles i les femelles un xic més petites. La cua és la part més llarga i pot arribar a superar els 10 cmde llargada. Aquesta espècie te la capacitat de deixar anar la cua en cas de perill. Quan la perd aquesta continua fent moviments per despistar el depredador. Al llarg del temps, la cua li torna acréixer.
El seu color és marronós amb taques, aquesta característica li permet que altres animals i depredadors no la puguin veure amb facilitat.
L’época de zel pot començar a finals de febrer,depenent de la temperatura i del temps. A l’abril la femella fa la posta en llocs amagats entre roques o enterra els ous entre arrels. Una femella pot fer més d’una posta per any, generalment les últimes aljuny, el número d’ous pot variar d’1 a 5 ous.
Un cop fa la posta la femella la incubació sol trigar entre 40 i 80 dies, depenent de la temperatura. Les cries assoleixen la maduresa sexual als dosanys.
La seva alimentació consisteix bàsicament en la cacera d’invertebrats, generalment mosquits, però també pot caçar aranyes, dípters, escarbats... generalment no cacen invertebrats majors de 25mm.LA cacera la fan amagant-se entre roques.
En general no són territorials i poden conviure moltes en una zona petita.

2. Hàbitat.
Els seu hàbitat idoni és un lloc on toqui la llum directa delsol i en zones rocoses. No té problemes en escalar roques verticals o parets i les podem trobar en murs de cases velles que els hi toqui el sol.
En episodis freds s’amaga entre roques, però només...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hispanidad
  • la hispanidad
  • hispano
  • Que Es La Hispanidad
  • hispanidad
  • hispano
  • los hispanos
  • los hispanos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS