Pont Mobils

Páginas: 6 (1473 palabras) Publicado: 12 de abril de 2012
Bon dia soc carlos amat i ell ruben aguilera y ara els hi farem una petita exposicio del transcurs del nostre treball i un resum d’ell.

Al començament no teniem molt clar de que fer el treball pero finalmente amb el consells del nostre tutor xavi vives ens vam decantar per aquest.

La recerca va començar amb la pregunta de que es un pont llevadis, Un pont llevadís és un tipus de pont mòbilque s’ aixecar amb l'ajuda d'una instal·lació mecànica per permetre l'entrada a travès d'un porta, o bé per permetre el trànsit marítim a la zona que suposadament ocupa el pont. Els primers pont llevadisos posiblement daten de la edat mitjana on s’utilitzaven com a defensa dels castells. Construïen una fossa al voltant del castell i feien un pont llevadis que servia de pasarel.la per entrar alcastell.


Llavors no utilitzaven sistemes tan nous un complcats com els d’avui dia ja que tampoc els necesitaven ja que els seus ponts eran bastant mes lleugers i sencills que el d’ara. Funcionaven o amb cadenes o cordes que lligaven els 2 extrems llunyans del pont amb els murs del castell i a l’altre extrem i penjaven contrapesos i aixi pujaven i baxaven el pontamb l’ajuda d’un cabestrany, o ambrodets on enrotllaven les cadenes amb el mateix sistema que una corda de pescar.

Mentre feien la recerca d’nformació vam obsevar que existien molts més tipus de ponts mobils a part del llevadis i que aquest posiblement era el més sencill de tots. L’elecció del material, el mètode de construcció, les càrregues que soportara, la resistència del terreny on es durà a terme la fonamentació, l’efectede la temperatura, acció del vent o humitat són algunes de les condicions que es tenen en compte a l’hora de construir un tipus de pont o altre. Ara comentarem una mica el funcionament dels diversos tipus de ponts.

Començarem amb el pont basculant que es posiblement el mes normal o famos de tots. Es el tipic pont que esta format per 2 seccions o fulles que s’obren en el moment en que algunvaixell a de passar per sota. Per obrirlo s’utltcen contrapesos i un complex sistema mecanic amb un motor de gran potencia com al pont llevadis.

Tenim també el pont plegable que es un pont que es plega sobe ell mateix estante fix nomes d’un dels costats, mentre es plega va adquirint una forma de “N”. Funcionen sobre el pateéis principi que els vehicles llançaponts blindats (AVLB) de l’exercit.El pont rodant es un pont unic al mon nomes existeix un exemplar i es el Rolling Bridge (pont rodant) a Londres. Es un tipus de pont molt artistic ya que seria una mena d epont pleganle pero que s’enrosca com en forma d’espiral, per deixar pas al transport maritim i s’esten per deixar creuar als vianants. Es un tipus de pont factible pero només a nivell de vianants.

Un altre tipus de pont mobilseria el pont retractable, lliscant o de desplaçament horitzontal, és un pont mòbil amb una pasarel.la que es mou en sentit horitzontal. La pasarel.la es retira en direcció longitudinal per deixar pas als vaixells i al contrari per que puguin passar el vianants. Aquests tipus de ponts es sol trobar a Suecia i noruega.

Un pont de taula (en anglès, table bridge) és un pont mòbil en el qual esmou el tauler al llarg de l’eix vertical. Mitjançant l’acció de pilars hidràulics. Situats sota el pont que eleven la calçada per permetre el trànsit de vaixells que passen sota ell. A diferència d'un pont llevadís, que el tauler es desplaça cap amunt al llarg de torres.

Aquest es el pont d'elevació vertical o pont de llevant és un tipus de pont mòbil en el qual la plataforma s'eleva de formavertical i paral·lela a la seva posició original. Aquest tipus de ponts ofereixen alguns avantatges en termes econòmics respecte a altres tipus de ponts mòbils com en el basculant ja que té un cost menor al construir trams mòbils més llargs. Es un pont molt utiltzat per supotar carregues grans ja que te una gran establitat. El seu funcionament seria semblant al pont de taula.

Un pont submergible...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ponte
  • Ponte
  • ponto
  • Du Pont
  • bolivar y ponte
  • Marco Del Pont
  • Ponte las pilas
  • Ponte en mi lugar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS