Potamadre

Páginas: 3 (713 palabras) Publicado: 22 de enero de 2013
Laia Riera
Carolina Ruiz
Alba Muñoz

Psicologia de la Comunicació

ANÀLISI D’UN ANUNCI SEXISTA
Aquest treball pràctic consisteix en l’anàlisi d’un anunci sexista. Hem escollit un anunciestàtic de la marca de desodorants AXE, que es va crear l’any 2008 per l’agència de publicitat Lowe Bull.
El cartell seleccionat és el següent:

Els tòpics tractats en aquest cartell segueixen lamateixa línia que la majoria dels anuncis d’aquesta marca. Tracten doncs, temes com el sexe, els impulsos eròtics i la seducció.
Aquest temes no es reconeixen de forma directa ja que no es mostra en capmoment una imatge on s’hi vegi un acte sexual, però, de manera indirecta, es reconeix fàcilment la idea que ens volen transmetre.

L’eslògan utilitzat diu el següent: “The axe effect” (l’efecteaxe).
Aquest eslògan està situat a la part inferior esquerre del cartell publicitari i comprèn una part molt petita, deixant a la imatge quasi tota la importància.
El significat de l’eslògan deixamés clar i dona més força a la idea que ens volen mostrar del producte, sobretot al públic masculí (que és al que va destinat el producte), és a dir, que si s’empra el desodorant els efectes seran elsque es mostren en la fotografia.
Respecte la marca del producte, s’identifica al costat de l’eslògan, amb forma de desodorant i amb una dimensió molt petita, al igual que el text utilitzat.
Respectela caracterització de la imatge, cal dir que es tracta d’una imatge creada amb caire realista (ja que no hi ha objectes o altres coses que ens situïn en un àmbit de ficció). També és una imatge fixa ibidimensional, ja que es tracta d’un treball fotogràfic i no audiovisual.

La imatge es compon per tres noies, estudiants, que es troben en una aula d’una universitat; això ens ho donen a entendrepel fons de la imatge, on apareixen cadires i taules. És una fotografia presa des d’una angulació normal (ni des de molt a baix, ni des de molt a dalt). Formada per colors vius (predominant els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS