Pr Citca Les C L Lules Vegetals

Páginas: 5 (1116 palabras) Publicado: 14 de marzo de 2015
Introducció:
Abans de realitzar aquesta pràctica és convenient repassar que es cada cosa que s’han pogut observar en les cèl·lules vegetals. L’epidèrmis és un teixit format per una única capa de cèl·lules unides entre si, sense deixar espais intercel·lulars. Estroba a les fulles, tija i arrels de les plantes joves. Les seves cèl·lules no tenen cloroplasts i poden estar per fora formant una capa impermeable anomenada cutina. Quan això es així ,la capa de cutina impedeix el necessari intercanvi d'aigua i gasos amb l'atmosfera, de manera que apareixen especialment a darrere de les fulles unes estructures anomenades estomes que fan possible aquest intercanvi.Els cloroplasts es podria dir que són les principals orgànuls de les plantes verdes. Entre ells es troba la clorofil·la que compleix la funció de la fotosíntesi, per mitjà de la qual, les plantes obtenen la seva energia partint dels raigs del sol i de l'absorció de CO2 de l'ambient per finalment constituirl'oxigen, en resum, els cloroplasts són els òrgans responsables de l'obtenció d'energia per mitjà de la fotosíntesi . Els vacúols son vesícules limitades per membrana que tenen per funció principal emmagatzemar substàncies en fase liquida. Son especialment abundants a les cèl·lules vegetals, on poden ocuparbona part del volum cel·lular. La segona part de la pràctica volíem observar un orgànul exclusivament vegetal encarregat d’emmagatzemar el midó, substància de reserva dels vegetals. I finalment observar els amiloplasts de lapatata. Un amiloplast es troba en les cèl·lules vegetals. No té clorofil·la i es caracteritza pel contingut de grànuls de midó.
Objectius:
Poder veure algunes estructures de les cèl·lules vegetals.
Poder veure els cloroplasts.
Poder veure els vacúols característics.
Observar els amiloplasts de la patata.
Poder distingir la paret cel·lular.
Poder observar els estomes.
Observar la funció de l’epitelivegetal.
Observar si el pernil conté midó afegint-li lugol.
Utilitzar el blau de metilè per a poder veure millor la paret cel·lular i els estomes







Material:









Microscopi portaobjectes PincesPlaca de petri Aigua destil·lada Blau de metilè






Tisores Fulla de lliri blau Patata




PernilLugol

Qüestions:
Llibre pàg. 189:
a) Identifica les estructures de color verd que s’observen en la preparació d’Elodea. Quina funció desenvolupen aquests orgànuls cel·lulars? Quina és la causa del seu color verd? El cloroplasts. La seva funció és realitzar la fotosíntesi. És verda ja que conté clorofil·la.
b) Dibuixa lesobservacions realitzades al microscopi i indica el tipus de mostra, els augments i les estructures identificades (paret cel·lular, nucli, cloroplasts i aminoplasts).
c) Quina funció realitzen els amiloplasts de les cèl·lules de patates? La seva funció és reserva energia.
d) Si en observar la preparació de l’Elodea obtens una imatge borrosa, quina part del procediment corregiries? Hauria de moure...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pr Ctica 1 C Lulas Procariontes Y Eucariontes
  • OCHO H BITOS DEL L DER DE C LULA
  • El c ncer de pr stata es una enfermedad en la cual se forman c lulas malignas
  • Pr Citca Supervisada
  • La C Lula
  • La C Lula
  • C Lula
  • C Lula

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS