Premi Novel De La Física (Català)

Páginas: 2 (442 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2012
Comentari de text sobre el Premi Nobel de Física

La notícia tracta sobre el descobriment que va fer un equip de físics en descobrir que els components de l’univers, cada cop s’allunyen mésrapidament.

És una notícia ben redactada periodisticament i en la qual el seu contingut és apte per la major part de la gent, és a dir, que no utilitza un llenguatge difícil ni molt culte.

El text, ésbasa en saber calcular la distancia que hi ha entre les estrelles i nosaltres. Finalment, un estudi, revela que és pot calcular la distància que hi ha fent els següents càlculs: Primer saber lavelocitat a la que una supernova (que és: l’explosió d’una estrella que allibera quasi tota l’energia que li queda en un gran espetec final) es va apagant després de l’explosió . Això és proporcionala la lluminositat que va arribar a tenir. I gàcies ha això vol dir que si mesurem quan triga a apagar-se podem saber com de brillant era. I si finalment ho comparem amb com de brillant la veiem… podemcalcular la distància a la que està.
Però per poder calcular l’anterior procès, és necessita que les supernoves siguin d’un tipus especial, les supernoves Ia. Això és deu a que la velocitat a laque una
supernova Ia es va apagant després de l’explosió és proporcional a la lluminositat que va arribar a tenir.

Tot i així, el gran descobriment que han fet aquest equip de científics, haestat que a banda de la força de la gravetat, hi ha una altra força que està actuant en l’univers, aquest altra força encara no és coneix del tot, però és l’anomenada “Energia fosca”.
Aquesta energia,empeny els components de l’univers (estrelles, planetes, galàxies…) i, per tant, cada cop és separen els uns dels altres amb més rapidesa per tot l’univers.
Aquesta teoria descarta l’anterior que hihavia sobre l’univers. La qual deia que al cap del temps, l’energia gravitatòria frenaria els components de l’univers i s’invertiria el procès, fins que tots tornessin a estar units.
Això és va ser...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajo sobre el premio novel de fisica
  • PREMIO NOVEL DE LA FISICA 1921
  • PREMIOS NÓVELES
  • premio novel
  • Premio Novel
  • Premio Novel
  • Premios Novel
  • premios novel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS