Presentacion hola a tod@s

Páginas: 2 (353 palabras) Publicado: 19 de mayo de 2014
Nietzsche

La seva influència va ser particularment obvia en els filòsofs existencialistes, fenomenològics, postestructuralistes i postmoderns; especialment en autors francesos com Michel Foucaulti Deleuze entre d'altres. És considerat un dels tres «mestres de la sospita» juntament amb Karl Marx i Sigmund Freud.
El naixement de la tragèdia és la primera obra de Nietzsche. Està dedicada alcompositor Wagner i s'inspira en el filòsof Schopenhauer.
Per a Nietzsche, Wagner va suposar la irrupció d'un esperit lliure, algú que mitjançant la poesia i la música aspirava a una nova obra d'artper aconseguir una nova humanitat: nous herois i nous déus per aixafar al cristianisme clerical i ressentit.
Les majors influències de Nietzsche provenen de Arthur Schopenhauer:
Algunes ideesfonamentals per a la seva filosofia com la crítica al idealisme alemany que en el fons no és més que una defensa filosòfica de les doctrines i la moral cristiana, la verificació de que la raó està al serveide les passions i els instints i no a l'inrevés com creien els racionalistes i la concepció metafísica de l'art segons la qual és en l'obra d'art on es manifesta la naturalesa profunda del món i delsentit de l'existència humana.
Nietzsche – Hitler:
Es relacionen principalment per el nihilisme que compartien tots dos. A més creien en la perfecció absoluta com ara el súper home per Nietzsche il'home de raça ària per a Hitler.
Nietzsche – Popper:
Els dos van posar en el seu punt de mira a Plató.
Antedecedents directes de Nietzsche:
Es poden trobar a l’Il·lustració, per exemple en Voltaire,per les critiques a la superstició, al poder eclesiàstic, a les doctrines, a la metafísica...

No obstant això, Nietzsche rebutja la Il·lustració a la manera de Kant, tant el replantejament de lametafísica des dels postulats de la raó pràctica com l'optimisme en la seva filosofia de la història. Per Nietzsche ni és possible fonamentar els dogmes cristians en la raó pràctica ni hi ha motius...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola a tod@s .... .__.
  • Hola a todos
  • Presentacion S
  • Tod´S
  • Hola : S
  • Hola a todos
  • Hola a todos
  • Hola A Todos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS