primer de maig i obrers

Páginas: 3 (544 palabras) Publicado: 18 de octubre de 2014
1.- Font 1: De quin tipus de font es tracta la Font 1? (5 línies màxim) (2 punts).
Es una font primària datada al temps del que ens parla, es la convocació de la vaga general del dos de juliol de1855 , textual es un document escrit i pública dirigida a tots els treballadors.
2.- Font 1: Quin és el context històric de la Font 1? Qui va ser Josep Barceló i què va passar amb ell (3-4línies)(2 punts)
La Junta Central de Directors de la Classe Obrera van convocar la primera vaga general del 2 al 10 de juliol de 1855 on reivindicaven la llibertat d’associació, horari estable, reunionsentre amos i obrers i limitació d’acomiadaments.
Josep Barceló va ser el primer líder obrer barceloní, afusellat un mes abans de la vaga, el 6 de juny, després d’un judici amb moltes irregularitats,per un crim .
3.- Font 1: Fes un breu resum de les idees principals de la Font 1 (cal explicar: selfactines, demandes treballadors i estat excepcional).(7-8 línies)(2 punts)
En la convocatòria de lavaga general s’anima a participar en la vaga pacíficament fins que es faci justícia. Rebutgen qualsevol persona que inici selfactines ( crema de fàbriques contra la mecanització). Els treballadorsdemanen lliure associació, horari estable, reunions entre amos i treballadors per tractar els problemes i poder ser admesos a la Milícia Nacional. L’estat excepcional autoritza al capità general atendreles peticions dels treballadors mentre el govern arregla un futur entre amos i obrers. Esperaven que els ajudessin l’Ajuntament Constitucional i Milícia Nacional davant d’aquesta demanda.


4.-Font 3: Com eren les condiciones de vida i de treball dels obrers industrials al segle XIX? De quin tipus van ser les primeres reivindicacions dels obrers industrials? (llegeix la font 3 i explica lesreivindicacions obreres)( 6-7 línies)( 2 punts)

Vivien amb condicions de treball molt dures, on cobraven un sou baix per a poder mantenir un nivell de vida digne, treballaven jornades de 15...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ,i primer trabajo
  • Estadística I Primer Bimestre
  • estadistica I primer capitulo
  • Reducción al primer cuadrante I
  • 92410615 Primer Parcial de CIVIL I
  • Primer Depa I. Seguridad Ind.
  • RESUMEN DE HIDRAULICA I Primer parcial
  • examen de historia I primer bimestre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS