Procesos d'obtenció del ferro colat i del acer.

Páginas: 4 (874 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2013
Processos d'obtenció del ferro colat i de l’acer.
Ferro colat:
L’alt forn.

Acer:
Convertidor d’oxigen.
Forn elèctric.

L’alt forn.

L’alt forn està format per una estructura d’acerrecoberta interiorment per material ceràmic refractari. Té forma de dos troncs de con units per la part més ampla, amb uns 30 m d’alçada i uns 6 m de diàmetre màxim. Per la part superior s’introdueixen lesmatèries primeres i s’extreuen els gasos. Per la part inferior s’introdueix aire calent a pressió, que fa possible la combustió del carbó, i es recullen el ferro colat i les escòries.Les matèries primeres que intervenen en l’alt forn són el mineral de ferro concentrat, el carbó de coc i la pedra calcària.

El procés d’obtenció consisteix en la introducció de les matèriesprimeres en capes successives per la boca superior del forn. La combustió del carbó de coc per la generació d’altes temperatures s’aconsegueix gràcies a la injecció d’aire calent a la base del forn.Periòdicament es va extraient el ferro colat per un orifici en la part inferior del forn, i l’escòria per un altre orifici una mica més elevat que l’anterior.

En l’alt forn es distingeixen quatre zones:la de deshidratació on s’elimina la humitat en forma de vapor d’aigua, la de reducció on es combina el monòxid de carboni amb l’oxigen per formar diòxid de carboni, la de carburació es formal’aliatge fèrric i la de fusió on es produeix la fusió del ferro. L’escòria queda surant damunt del ferro colat.

El ferro colat obtingut a l’alt forn és un aliatge de ferro i carboni amb un contingutaproximat del 4% de carboni, el 2% de silici i quantitats menors de fòsfor, sofre i oxigen.





Convertidor d’oxigen.

El procés comença amb la càrrega del convertidor amb ferro colat en faselíquida, ferralla i calç.
Tot seguit s’introdueix una llança que injecta oxigen pur a pressió damunt el líquid.
El ferro colat es combina amb l’oxigen en una reacció formant calor, el silici i el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ferro colat i acer
  • ferro i acer
  • Proceso del Acero
  • Proceso del acero
  • Procesos Del Acero
  • procesos del acero
  • Regulació I Excreció Del Ferro
  • Ferrer i Guàrdia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS