PRODUCCI SIDER RGICA A ESPANYA

Páginas: 4 (780 palabras) Publicado: 21 de marzo de 2015
PRODUCCIÓ SIDERÚRGICA A ESPANYA (1861-1910)
En aquesta taula estadística i el gràfic a continuació podem observar les dades, expressades en tones de miler, sobre la producció siderúrgica de l’Estatespanyol entre els anys 1861 al 1910.
Durant aquest període l’economia espanyola es va caracteritzar per una tendència general al creixement, tot i que amb una lenta i important transformació de laseva base econòmica. És important tenir present que a partir del segle XX l’hegemonia econòmica mundial va passar a ser Estats Units.
Continuant amb la taula o el gràfic, observem que ens expressennomés la producció siderúrgica a l’Estat espanyol.
Analitzant detalladament deduïm que les dades del cos de la taula expressen la mitjana total de la mitjana anual durant nou anys. Tot i així, en elcas de Biscaia entre els anys 1891-1895 ens trobem sense unes dades fixes i així la mitjana és obtinguda a partir només de cinc anys. Les dades són distribuïdes en quatre columnes diferents del cosde la taula que són: Astúries, Biscaia, la resta i el total de l’Estat Espanyol.
Les dades mostrades són extretes del llibre de Jordi Nadal Oller anomenat El fracaso de la revolución industrial enEspanya, 1814-19132.
En els primers anys, és a dir, entre el 1861-1870 observem que la producció siderúrgica presenta en general una producció minoritària i sense importància. Durant aquests anysestaven sorgint les primeres siderúrgies espanyoles, tot i que el primer intent de crear una siderúrgia moderna va tenir lloc a partir del 1826 a Andalusia, però aquest primer intent va fracassar.Aproximadament el 1860 els jaciment d’hulla a Astúries va convertir aquesta regió en el centre siderúrgic d’Espanya, tal i com ens mostren les dades. Gràcies a l’hulla asturiana, la producció de ferro vacréixer ràpidament.
Entre els anys 1871-1880 l’hegemonia siderúrgica a Espanya va continuar essent Astúries ja que era l’única zona d’Espanya que disposava de carbó mineral. Comparant les dades...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sider Rgica Del Orinoco
  • Industrias Sider Rgica Petroquimicas
  • Sider rgica del Orinoco Alfredo Maneiro sidor
  • FASES DEL PROCESO DE SIDER RGICA INTEGRADA
  • Espany
  • Produccio
  • Posiciones Quir Rgicas Quir Rgicas
  • Espanya dual

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS