Programació Eso

Páginas: 10 (2267 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2012
La programació que presentem es porta a terme en un Institut d’Ensenyament Secundari d’una població del cinturó industrial de Barcelona i, més concretament, situat a un barri perifèric d’aquesta població. Aquest barri , majoritàriament format per construccions d’ADIGSA, va néixer per acollir una bona part del barraquisme existent a la ciutat de Barcelona a finals dels anys 60. En la sevahistòria va patir molts problemes d’atur, marginació social i econòmica, aïllament de la resta de la població, venda i consum de drogues, etc.
L’INS va néixer com a annex a un antic centre de Formació Professional del centre del poble. Amb la LOGSE es va incorporar l’ESO i el Batxillerat, però paral·lelament s’han anat ampliant els diferents estudis de mòduls professionals tant de Grau Mitjà com deGrau Superior. Aquest antecedent, i la ubicació en el barri, va ocasionar que no fos un centre molt demandat per les famílies per a realitzar els estudis de l’ESO i el Batxillerat que preferia anar-se’n a d’altres centres de la població. Això va configurar una població escolar on hi havia un gran absentisme escolar i abandonament dels estudis obligatoris abans de la seva finalització. Malgrat elsesforços per reduir-lo, i la implicació d’agents socials del barri, encara avui dia continua sent un dels problemes a solucionar.
A l’INS s’imparteix l’Educació Secundaria Obligatòria (ESO), les quatre modalitats de batxillerat, i diferents famílies de mòduls professionals tant de grau mitjà com superior (Administració, Electricitat i electrònica, Imatge personal, Manteniment de vehiclesautopropulsats, manteniment i serveis a la producció i serveis socioculturals i a la comunitat).
La població escolar de l’ESO del centre és diversa des del punt de vista cultural: alumnat català provinent de famílies d’altres comunitats autònomes, alumnat de cultura gitana, població immigrant del Marroc, de països llatino-americans, de països de l’Est d’Europa i Xinesos. Algunes de les característiquesgenerals que comparteixen una part de les famílies serien:
- Valors culturals diferents als escolars: Algunes de les famílies no veuen la necessitat dels estudis de secundària obligatòria per als seus fills/es i menys quan aquests tenen greus dificultats d’aprenentatge (No ens estendrem en la qüestió de desigualtats de gènere que també influeix en algunes de les cultures presents al centre).- El fet que alguns alumnes tinguin dificultats en seguir el currículum o les normes de l’INS, fa que les famílies o bé els sobreprotegeixien en excés donant pautes contràries a les que es treballen a l’INS o no dipositen expectatives ajustades a les seves capacitats.

Basant-se en els principis que recull el PEC, comprensivitat i adaptació a la diversitat, l’INS disposa d’un Aula Obertai una USEE procurant que els alumnes pertanyents als dos grups puguin gaudir de les activitats comunes que es plantegen per a la resta d’alumnat però amb les adequacions i adaptacions necessàries per poder atendre les diferències individuals i concretes de cadascú d’ells/elles. No obstant, cal considerar lògicament, que ni tot el professorat està preparat per atendre a aquesta diversitat tanespecífica, ni tothom té la voluntat per entomar-la. En aquest marc neix la creació d’una optativa que afavoreixi l’aprenentatge de tots els alumnes i mostri la possibilitat d’aprendre junts malgrat les diferències. De quina manera? Ajustant-ne la tipologia, els continguts, la metodologia i l’avaluació permeten incidir en les necessitats més específiques dels alumnes ja siguin de la USEE com del’aula ordinària, i suposa una bona ocasió per facilitar la integració i el treball cooperatiu.
Pensem que el Taller d’audiovisuals pot ser una optativa motivadora que treballa tant aspectes de llenguatge (oral, escrit, expressió, comprensió), com de creativitat, hàbits de treball i llenguatge audiovisual, procediments relacionats amb el maneig de càmeres, programes d’edició, etc... Aquest bloc...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Programacio
  • programacio
  • Programacio
  • programacio
  • programacio
  • programacio
  • Programacio
  • Programacio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS