Que Es El Tercer Estat? Sièyes Comentari Text.

Páginas: 3 (649 palabras) Publicado: 3 de febrero de 2013
Comentari de Text. ¿Qué es el Tercer Estat? Sièyes.

Aquest escrit de Sièyes és una font primària, escrita, public i de caràcter politic-social, situat a finals del segle XVIII exactament a l'any1789 data on començà la revolució francesa motivada per els representants del tercer estat als Estats Generals (aquest contava amb 578 membres, el clergat 291 i la noblesa 270. Només es concedia un votper estament).

La temàtica d'aquest text es sobre el tercer estat, en altres paraules, Sièyes explica que el tercer estat no a sigut mai res, no ha tingut poder polític i sempre sotmesa per lesclasses privilegiades. En resum, que l'autor opina que sense el poble no existeix la nació.

L'autor és Emmanuel Joseph Sieyès, religiós, escriptor i polític nascut a Fréjus (Provença) el 1748 i morta París el 1836. Relacionat amb els il · lustrats en la seua joventut, després d'ocupar diversos càrrecs, va destacar per ser un dels seleccionats per Necker per redactar les memòries sobre la teoriapolítica, prèvies a la convocatòria dels Estats Generals. Els treballs de Sieyès es van centrar fonamentalment en la definició del Tercer Estat (Què és el Tercer Estat?). A més, va ser un delsresponsables de la proclamació de l'Assemblea Nacional Constituent, membre de la Convenció, va votar a favor de la mort de Lluís XVI, i després del colp del 9 de Termidor (27 de juliol de 1794) va formarpart del Consell dels Cinc-cents, arribant a ser president del Directori. La seva carrera va culminar el 18 de Brumari (9 de novembre de 1799) quan va ser proclamat cònsol juntament amb Napoleó Bonapartei Ducos.

La idea mes important de l'escrit de Sièyes es l'oposicio que enfrenta als privilegiats enfront dels no privilegiats. Sièyes per a resoldre aquest enfrontament acudeix al concepte deNació, pero que es la Nació? Es un cos de asociats que viuen baix d'una llei comú i representada per una mateixa legislatura. Aquesta ultima frase vol dir que totes les persones son iguals des del punt...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El tercer estado según sieyès. comentario
  • Emmanuel sieyés, "¿qué es el tercer estado? ensayo sobre los privilegios". comentario de texto
  • Comentario De Texto E.J.Sieyés : ¿Qué Es El Tercer Estado?
  • Comentario de texto "que es el tercer estado?"
  • tercer estado SIEYES
  • SIEYES EL TERCER ESTADO
  • QUE ES EL TERCER ESTADO SIEYES
  • Manifiesto de Sieyes ¿Qué es el Tercer Estado?

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS