Ramon Llull

Páginas: 2 (328 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2012
Ramon Llull va néixer a Mallorca en 1232/1315. Aquest, va ser un escriptor rellevant, un filòsof, místic, teòleg, professor i missionnesr del segle Xlll. La seva obra va ser la més extensaproduïda per un sol autor medieval redactada en català, occità, llatí i àrab.
Es considerat com a primer autor medieval en fer servir una llengua romànica per transmetre coneixements filosòfics,teològics i místics.També fou considerat primer autor en escriure'hi una novel·la moral, i un dels primers en fer-hi divulgació científica i tècnica. Ramon Llul va ser un cortesà que va patir unatransformació religiosa als trenta anys. A partir de la qual dedicà la seva vida al proselitisme cristià, especialment entre els jueus i cristians.
Per assolir els seus propòsits dedicà gran part dela seva vida a viatjar per difondre el seu missatge i posar-lo a prova.A partir de Ramon Llull es va crear un corrent filosòfic i religiós de partidaris denominat lul·lisme, que estimularen laseva exaltació fins a la llegenda, però també va tenir adversaris, especialment entre els dominics, que crearen un corrent antilul·lià, els quals, a més d’atacar-lo pel contingut de la seva obra,li atribuïren posicions heterodoxes a partir de textos falsament lul·lians sobre l’alquímia o la càbala.

L` Autor es en Joanot martorell,nascut a valencia entre el 1405 i el 1410. Conegut perhaver escrit el Tirant lo Blanc, la seua obra més coneguda i considerada la primera novel·la moderna d'Europa. a seva naixença se situa entre el 1413 i el 1415 a la ciutat de València segonsl'historiador Jaume Chiner, en el si del llinatge dels Martorell, una família de la mitjana noblesa originària de Gandia, però establerta a València des de 1400. El seu avi va ser conseller reial iel seu pare, cambrer del rei Martí l'Humà.
Els personatges que hi apareixen són Tirant lo blanc, Carmesina, Diafebus, Estefania, Emperador, Emperadriu, Hipòlit, Plaerdemavida, Viuda...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ramon llull
  • ramon llull
  • Ramon Llull
  • Ramon Llull
  • ramon llull
  • ramon llull
  • ramon ,llull
  • Ramon llull

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS