Ramon Llull

Páginas: 2 (349 palabras) Publicado: 2 de marzo de 2013
RAMON LLULL
¿Quin fou el fet que va portar a Ramon Llull a adreçar la seua obra una missió doctrinal?
Quan ja havia complet els trenta anys, es transformà radicalment a causa d’una profunda crisiespiritual, que, segons la llegenda, havia estat provocada per la visió del pit cancerós d’una dona que ell perseguia; però, segons ell mateix ens diu, fou causada per les cinc visions de Jesúscrucificat mentre escrivia una poesia d’amor. Aquesta crisi va comportar una autèntica “conversió” religiosa que transformaria el frívol cavaller cortesà en un dels savis més grans de l’Europa del segleXIII.
¿Per què tenia la finalitat d’ensenyar?
Per defensar i difondre el cristianisme, raó per la qual va dur a terme un triple programa: la conversió dels infidels, la confecció de llibre per combatreels errors contraris a la religió i la fundació de monestirs on foren ensenyades les llengües dels infidels als futurs missioners.
Explica quines llengües va emprar Ramon Llull en la seua produccióliterària i quan empra cadascuna d’elles.
Ramon Llull és el primer gran escriptor català. És l’autor d’una obra molt extensa i variada en quatre llengües diferents: el català, el llatí, l’àrab i elprovençal, aquest molt catalanitzat i usat només per a la poesia. S’han conservat uns 250 llibres seus en català i en llatí. Els que va escriure en àrab s’han perdut. A més de poesia i novel·les vaescriure obres filosòfiques, científiques, enciclopèdiques, teològiques i místiques amb la intenció de sistematitzar tots els coneixements de l’època. Ramon Llull fa un ús pragmàtic de la llengua, ladiversitat de llengües que va usar, de gèneres que va conrear i de temes que va tractar respon al desig d’arribar a tothom amb la finalitat de difondre el seu pensament, la fe cristiana. Escrigué encatalà per fer-se entendre pels habitants del seu país, i en les dues llengües de cultura del món medieval: el llatí per arribar a tots els centres europeus de cultura i poder, i en àrab perquè volia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ramon llull
  • ramon llull
  • Ramon Llull
  • Ramon Llull
  • ramon llull
  • ramon llull
  • ramon ,llull
  • Ramon llull

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS