Rayanair

Páginas: 15 (3687 palabras) Publicado: 21 de abril de 2012
FONAMENTS D’ORGANITZACIÓ D’EMPRESA
TUTORA: Sussi Rafart
DATA ENTREGA: 20.04.12
Isaura Gómez Serra
Javi Gómez Colom
Ferran Soler Dellonder
Albert Saiz Rabert
Albert Rissech Sureda

* -------------------------------------------------
ÍNDEX

1.INTRODUCCIÓ................................................................................................2
2.ANÀLISIEXTERNA..........................................................................................4
Entorn genèric..........................................................................................4
Entorn específic.......................................................................................5
Forces competitives.................................................................................63.ANÀLISI INTERNA..........................................................................................9
Anàlisi de vida del producte....................................................................9
Anàlisi de la cartera de productes o d’activitats......................................104.DAFO.............................................................................................................13
5.ESTRATÈGIA.................................................................................................15

INTRODUCCIÓ
Logo empresa Ryanair
Rynair és una aerolínia de baix cost que va ser fundada per Tony Ryan, un empresari irlandès, l’any 1985 amb 25 treballadors. Aquesta empresa es troba dins d’un mercat oligopolístic, en el qual intervenen un número reduït devenedors que exerceixen una influència notable a l’hora de fixar els preus i s’interessen per la competència. Té la seu a Irlanda i forma part de l’associació d’aerolínies de baix cost. L’aeroport principal és Londres Stansted.
La primera ruta va ser Waterford – Londres Gatwich i avui dia disposa de 209 rutes a 94 destinacions de 18 països diferents. La seva flota està composta per 275 avionsdissenyats a Amèrica, Boeing 737-800, amb una capacitat de 189 passatgers.
Actualment, el seu president és Michael O’Leary. Ell va començar com a vocal de la companyia i va ascendir a Conseller Delegat. La plantilla de personal està constituïda pel personal administratiu, per la tripulació, pels directors, pels gerents i pels supervisors.
Disseny avió empresa Ryanair
Hem escollit Ryanair motivats pelgran ressò mediàtic que solen fer els mitjans de comunicació locals tant els escrits com els audiovisuals. A l’iniciar la recerca ens ha sorprès la bona difusió que n’hi ha a través d'Internet. No hem tingut la oportunitat de tenir a l’abast una empresa familiar la qual haguessis pogut anar a visitar o demanar de forma directa tot el que requeríem per fer el treball. Creiem que la companyia té unaestratègia molt interessant i poc convencional. A més, aquesta aerolínia empra habitualment l’aeroport de Girona-Costa Brava per explotar els seu servei que usen molts usuaris durant l’any per conèixer les nostres contrades.
No em de deixar de banda, que avui dia aquesta empresa afavoreix a l’economia de les comarques gironines i rebaixa l’atur català.
Totes aquestes coses ens han cridatl’atenció i hem volgut analitzar amb deteniment el seu funcionament intern i extern.

ANÀLISI EXTERNA
Ryanair manté una relació de reciprocitat o intercanvi amb la societat pel que fa en la manera d'actuar. És a dir, Ryanair s'adapta a les peticions dels consumidors en el moment actual, però també ha afectat al comportament dels clients. Fa uns anys enrere era impensable anar a passar el dia a unaciutat europea, però gràcies als seus preus baixos han normalitzat el fet de anar de viatge un dia o cap de setmana lluny de casa.
Entorn genèric
Com ja s'ha dit, Ryanair treballa arreu d'Europa per tant està sotmesa a l'entorn global que hi ha a Europa.
Podem distingir 4 factors que influencien a l'empresa:
-Econòmic, en distingim permanent i temporal
-Permanent: La situació econòmica...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Caso Rayanair
  • Rayane

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS