Recensió Prosopagnosia

Páginas: 3 (669 palabras) Publicado: 11 de enero de 2014
RECENSIÓ PROSOPAGNOSIA
Les lectures “The man who mistook his wife for a hat”, “Do I know you?” i “Prosopagnosia” parlen les tres del mateix tema, que consisteix en les persones que pateixen aquestamalaltia denominada Prosopagnosia.
Primer de tot dir que l’article Prosopagnosia ens dóna una definició i explicació acurada de les causes i efectes que aquesta malaltia comporta, i els problemesd’aquesta es poden entendre millor amb els casos que ofereixen les altres dues lectures.
Per exemple, al primer capítol del llibre d’Oliver Sacks es dóna el cas del Doctor P. que en un principi es pensaque és cec, però desprès de sotmetre’l a una sèrie de proves, se’n adonen de que no es tracta de cap problema visual, ja que els mecanismes visuals els du a terme correctament, sinó de les zonesvisuals del cervell o còrtex visual. De manera que visualitzava detalls dels rostres de les persones sense arribar a entendre el conjunt de la cara, no els identificava, així només identificava a lespersones gràcies a l’olfacte i l’oïda, i en casos molt puntuals ho feia mitjançant la vista gràcies a algun detall molt característic del rostre d’una persona.
Finalment, la malaltia del Doctor P. vaevolucionar cap a una agnòsia visual fent desaparèixer tota capacitat de representació i imaginació, i tot sentit de lo concret i de la realitat, sense tenir cap tipus de judici sobre el que veia.
Al’article “Do I know you?” publicat a la Time Magazine també ens posa l’exemple d’una noia anomenada Cecilia Burman que també pateix Prosopagnosia, però a diferència del cas anterior, aquest és un cas real.Cecilia Burman des de ben petita havia tingut problemes per a reconèixer el rostre de les persones, fins i tot el seu, i en un principi es pensava que es tractava d’una conseqüència d’una lesiócerebral, però gràcies a un estudi realitzat per un equip d’investigadors alemanys es va demostrar que la Prosopagnosia era altament heretable i molt comú, ja que es provocada per un defecte en un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Prosopagnosia
  • Prosopagnosia
  • Prosopagnosia
  • prosopagnosia
  • Prosopagnosia
  • Prosopagnosia
  • Prosopagnosia
  • prosopagnosia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS