Recensión "nacionalismo" de Isaiah Berlin

Páginas: 2 (479 palabras) Publicado: 7 de enero de 2015
Recensió
Nacionalisme; Isaiah Berlin
En el present assaig, “Nacionalisme”, Isaiah Berlin pretén mostrar una definició del nacionalisme i com al llarg de la historia no s’ha sabut predir els alt ibaixos que aquest ha patit, es centra en algunes ideologies per fer entendre com aquestes van, d’alguna manera, menysprear la importància del nacionalisme en la societat.
En aquest breu repàs que talcom s’ha enunciat feia al llarg de la història comença explicant com el pensament canvia en la societat al segle XVII agregant conceptes com la tolerància, els drets humans, la llibertat, etc. I aixíarribar al segle XIX on ell creu que apareix el nacionalisme com una sorpresa per a tothom a la qual se li dona poca importància, la presenten com a quelcom passatger que no pot perdurar al llarg deltemps.
Un cop arribats a aquest punt Berlin tracta de definir el terme amb quatre característiques que l’autor considera vitals per a entendre el nacionalisme. En primer lloc afirma que elnacionalisme es per als individus “la necessitat imperiosa de pertànyer a una nació”, en segon lloc considera que hi ha una relació orgànica entre els elements que componen una nació, això implica entendre elnacionalisme com a quelcom natural que no es pot evitar pel fet de viure en societat. La següent característica que afirma Berlin és important tenir en compte és la part irracional que té elnacionalisme; és a dir, la creença de la possessió d’uns valors o símbols que consideres “teus” pel fet de formar part d’una nació. Per últim fa referència a la dualitat al interès per allò que considerés etpertany davant del que volen els altres, com es deia abans, la necessitat de saber d’alguna manera qui són els teus “amics” i qui els teus “enemics”.
L’autor no només defineix el conceptenacionalisme sinó que afirma que també hi ha certes condicions sota les quals el nacionalisme apareixerà. La condició primera que s’imposa és la necessitat de que la societat cregui que es una nació, d’altra...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Isaiah Berlin
  • Bryan Magee e Isaiah Berlin.
  • “La Libertad” según Isaiah Berlin
  • isaiah berlin
  • Dos conceptos de libertad ∗ Isaiah Berlin
  • Isaiah Berlin
  • isaiah berlin
  • Isaiah Berlin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS