Reli

Páginas: 3 (623 palabras) Publicado: 6 de marzo de 2013
1.Thomas Merton i la seva època

1.Què és el que t’ha cridat més l’atenció de la biografía de Thomas Merton?

M’ha cridat l’atenció el fet que ell en un espais de tres anys, entri en la religiócristiana i desprès es fa monjo. Tambè m’ha cridat l’atenció tots els viatges que ha tingut.

2. Pel que es dedueix dels següents escrits de Merton, com entenia que havia de viure el cristianisme lesrelacions amb les altres tradicions religioses? Quina postura mantenia enfront de la injustícia i la volència?

Ell volia aprendre més sobre altres religions perquè aixì ell deia que creixeriem coma persones.

2.L’aplicació del concili Vaticà II

1. El Vaticà va dedicar dos dels seus documents a les relacions amb les altres tradicions: un sobre les religions no cristianes i un altre sobrel’ecumenisme. Llegeix els textos següents, ectrets d’aquells documents.

- Què és diu en el primer text sobre la relació de l’Església catòlica amb les altres religions?

L’Església reprova com aaliena qualsevol discriminació o vexació realitzada per motius de raça o color, de condició o religió, mira amb estimació els musulmans i als jueus.

-En què consisteix, segons el segon text, elcompromís per l’ecumenisme que proposa el concili? Quins són els passos que cal fer?

Tots els fidels han de recordar que promouran millor la unio dels cristians com més gran sigui l’esforç per viureuna vida més pura segons l’evangeli.

2. Al gener de l’any 1964, quan encara no havia acabat el concili, el papa Pau VI va viatjar a Jerusalem. Allà es va trobar amb el patriarca ortodox Atenàgores i, agafats de la mà, van resar plegats la pregària del parenostre. Era la primera vegada que un papa sortia de territori italià. Aquest gest va tenir un gran simbolisme i una gran recupercussió. Es vainiciar així el camí de l’ecumenisme.

- Consulta una enciclopedia o Internet per obtenir informació sobre aquella trobada entre el Papa i el Patriarca ortodox. Quin ressió va tenir als mitjans...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • reli
  • Reli
  • reli
  • reli
  • Reli
  • reli
  • reli
  • Reli

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS