Reseña 2

Páginas: 5 (1019 palabras) Publicado: 12 de enero de 2015
Ressenya 2
SOBREVIVIR AL DESARROLLO
Aquest llibre ha sigut escrit per l’economista Serge Latouche, on parla d’una idea fonamental el desenvolupament en els diferents països des de la descolonització fins a la actualitat.
Començant a descriure el llibre, comentaré la importància de l’elecció del títol i del subtítol amb el tema del desenvolupament. Parlant del títol, es podria dir que haescollit aquest fent referència sobretot als països del Tercer Món, que s’han trobat i es troben en un procés de desenvolupament que mai aconsegueixen a estar totalment desenvolupats o arribar al nivell de desenvolupament dels països del Nord. Per aquest motiu ha escollit aquest títol, ja que els països del Tercer Món ho tenen cada cop més difícil, per exemple en el món econòmic, d’arribar al nivelldels altres països, ja que tenen moltes més dificultats que la resta i han de lluitar cada dia per sobreviure en la economia o com es diria actualment al desenvolupament.
Parlant ara del subtítol, l’autor ha volgut remarcar tres paraules claus, com serien la economia i la societat alternativa. Aquestes paraules dins del context són les que fan que tingui sentit la frase, ja que si la analitzemhauríem de parlar del significat d’elles respecte a la resta. Explicant el significat del text, trobaríem que el que intenta explicar és el gran pas des de la descolonització amb la paraula desenvolupament ja en joc, fins al intent de la creació d’una societat alternativa, o sigui igual per als dos sectors de la societat a l’actualitat, que serien el Tercer Món i els països del Nord. Parlant de laeconomia, l’autor ha volgut utilitzar aquest factor, ja que la economia avui dia és una de les claus del desenvolupament, cosa que fa que a partir de la economia es pot saber si un país està en desenvolupament o ha estat desenvolupat ja, per això el que volen aconseguir en un principi els països del Nord és poder igualar la economia arreu del món o intentar reduir la diferència estre totes duessocietats, per així poder arribar a un món millor. Per això és el significat del subtítol que fa que englobi les idees que analitza el llibre, ja que acaba dient la solució que han de tenir totes dues societats, la de igualar la economia o reduir la diferència per aconseguir arribar a una societat alternativa, on no s’hagi de crear dos grups amb el desenvolupament, sinó crear només un amb el nom deSocietat Alternativa.
Latouche no parla ben bé de que el desenvolupament és un mite, ja que parla de dues visions de parlar sobre el desenvolupament, una seria la existent, la que parla de la economia i l’altra seria el mite, que parla del desenvolupament humà, dels seus pensaments. Començant a parlar de la existent, es podria dir que el seu objectiu és la economia i vols transformar tot el que notingui res a veure amb la economia en ella, així començar a partir des de cero tot allò econòmic, també volen transformar tantes coses que comencen a transformar fins i tot als homes, donant-los un preu a cadascun. Parlant de la segona visió, la que l’autor diu mite, es podria dir que es centra en els homes, en el seu desenvolupament, en com pensa i els seus coneixements i així arribar a una vidadigna on tot sigui privilegis per als homes. Latouche pensa que aquesta part és un mite, ja que només es parla d’aquests fets, però no troba cap aspecte o prova que pugui englobar el que es parla del desenvolupament humà, ja que ell només coneix un tipus de desenvolupament que és l’econòmic, per això passa a anomenar la segona opció del desenvolupament humà com a mite.
Latouche comença a definirque és el desenvolupament sostenible i perquè el critica, i ho raona de diferents forma. Una de elles, amb la que comença, explica que és com si fos una antinòmia, ja que és juxtaposen dos mots que no tenen res a veure. Segons l’autor, crear aquest tipus de desenvolupament és un dels fets que pitjor ha pogut crear una assemblea, ja que és una antinòmia mistificadora de la expressió. En definitiva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • RESEÑA 2
  • Reseña 2°
  • Reseña 2
  • reseña 2
  • reseña 2
  • RESEÑA 2
  • reseña 2
  • Resena Semana 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS