Resum Cròniques de la veritat oculta

Páginas: 2 (440 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2014

















TREBALL SOBRE L’OBRA DE PERE CALDERS
“CRÒNIQUES DE LA VERITAT OCULTA”





























COMENTARI i PROPOSTA DE TREBALL“CRÒNIQUES DE LA VERITAT OCULTA”

El desert

Sentit del títol:
L’autor vol remarcar en el títol el desert personal en el que viu el protagonista del relat -l’Espol- en un moment de la vida en quepodríem dir que té una crisi existencial, Calders juga amb el desert al·legòric i l’usa com a metàfora.

Tema:
El traspàs -com a leitmotiv-, l’enllaç entre la vida i la mort; una reflexió de lavida i com pot canviar d’un moment a l’altre -fugacitat de la vida- relat existencial i el desert personal.

Argument:
El narrador ens conta la història de l'Espol, un personatge al qual uns dolorsintensos li canviaran la vida. Se’ns fa una descripció psicològica del personatge i el presenta al lector -a nosaltres-.
L'Espol es lleva com qualsevol altre dia, però ràpidament nota uns dolorsforts a la part dreta del cos i un ofec lleuger;
>>Tenia un dolor al costat dret i un ofec lleuger, dues molèsties que sentia juntes per primera vegada i que creixien tan de pressa que l’alarma eldesvetllà del tot.> (…) i l’Espol, distret, correspon estirant el braç dret i descloent el puny. Un floc de color d’ambre s’escapa, i ell, sobresaltat, intenta agafar-lo, però no ho aconsegueix.>Potser ésque venim al món a cobrir vacants i cada un s’ha de resignar amb el que li toca>Si, a l’edat de triar, la vocació decidís, hi hauria més bombers i soldats de parada dels que fan falta.> I així, amb lamirada alta i perduda, és quan vaig veure la ratlla de la llum. Fou cosa d’un instant: la sorpresa de la ratlla, la revelació immediata que es tractava de la caiguda d’una estrella i la reminiscènciasupersticiosa que m’obligà a formular el desig de trobar la casa i l’esposa esperant-me després del primer tombant del camí.> (…) perquè per a mi la vida de família estava composta per esposa,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • resum Cròniques de la veritat oculta
  • Croniques de la veritat Oculta
  • Cròniques de la veritat oculta
  • Cròniques de la veritat oculta
  • Croniques De La Veritat Oculta
  • Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta)
  • Resum 3ª part Cròniques de la veritat oculta
  • Cròniques De La Veritat Oculta Resum Historia Natural

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS