Resum Obra Escollida: Dr. J . Enrique D’Ottone Cl Emenco “Introducción a La Auditoría Interna De Sistemas De Gestión Iso 9001:2008”

Páginas: 13 (3198 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2011
Obra escollida: DR. J . ENRIQUE D’OTTONE CL EMENCO “Introducción a la Auditoría Interna de Sistemas de Gestión ISO 9001:2008”

Pròleg
Es presenta el manual, que te la funció principal de capacitar a les persones de vulguin fer auditories internes de gestió ISO 9001

Capítol 1: l’auditoria

Definició d’auditoria i explicació de perquè serveix: si s’ha identificat i definit apropiadament elprocés, si s`han assignat responsabilitats, si s’han establert els procediments i s’han mantingut, si el procés és eficaç per aconseguir els resultats requerits...

Capítol 2: Actitud, habilitats i competències de l’auditor intern.

La presència de l’auditor ha de ser no intrusiva, ha de tindre habilitat adaptar-se a la cultura organitzacional i a les característiques i la personalitat de lespersones involucrades al procés que audita

Característiques de l’auditor:
Actitud:
Normalment és un integrant de l’organització. Ha de ser imparcial (no han d’interferir les relacions personals). No ha d’auditar processos amb els que està involucrat.
Ha de ser observador en diferents aspectes (ordre i neteja, condicions de treball, clima, ambient, …)

L’auditoria ha de ser una eina per lamillora contínua, on s’han d’observar si els processos estan estandaritzats, s’han de detectar oportunitats de millora, s’ha d’informar a la Direcció dels resultats i ha de recolzar als involucrats en el procés.

A més l’auditor ha de ser respectat dins de l’organització a tots el nivells, ha de ser una persona compromesa amb l’organització i amb el seu sistema de gestió de qualitat, ha de seruna persona amb ganes de nous coneixements, ha de ser capaç de fer una tasca planificada i ordenada, ha de d’esperar resultats que no s’ obtenen de forma immediata, ha de mantindre un tracte amable i cordial, però mantenint la distància.

Capacitació
Ha de conèixer el procediment escrit. Ha de conèixer la norma ISO 9001. I ha d’estar capacitat per fer l’auditoria (ha de saber planificar-la, comfer-la i com comunicar els resultats)

Capítol 3 Abans de l’auditoria. Preparació: Programa, pla i planificació de l’auditoria.

Normalment les organitzacions determinen, en el seu procediment d’auditoria, un període durant el qual es farà l’avaluació del sistema. Atès que els resultats de l’auditoria són entrades de la revisió per la direcció, necessàriament haurà ser previ a la dataestipulada per aquesta.
Amb aquesta informació a la vista, l’equip d’auditors ha de fer un pla de auditoria per a cada un dels processos a auditar.
Un pla d’auditoria és un document que conté les dates i horaris en què es faran les auditories, que les realitzarà i que es auditarà.
Un pla d’auditoria ha de incloure sempre una reunió inicial amb el responsable del procés, que servirà per tenir una nociógeneral de la marxa del procés i del que s’espera trobar. Per descomptat que en aquesta reunió inicial es farà també la presentació formal de l’equip d’auditors, si no són coneguts pel responsable.
Al final de cada dia, és convenient preparar una reunió de l’equip auditor. Això permetrà intercanviar opinions i fer ajustos a l’agenda, en base a les troballes d’aquest dia (si l’auditoria esrealitza en més d’un dia).
L’ultima activitat de l’auditoria ha de ser una nova reunió amb el responsable del procés, per comentar les troballes de l’auditoria, l'informe que s’elaborarà i les no conformitats i suggeriments que contindrà el mateix.

Planificació de l’auditoria:
És l’activitat que realitza l’auditor amb la finalitat de tenir previstos tots els punts que ha d’auditar i la forma en quèho farà.
Per això és fonamental haver efectuat una detinguda lectura dels documents del procés a auditar, el que ajudarà a determinar que parts del procés són més adequades per a auditar que cosa.

Capítol 4 Desenvolupament de la auditoria.
Sugerències de com auditar cada punt de la norma. Posant en marxa l’auditoria

Amb planificació a sobre, es dona inici a l’auditoria reunint-se amb el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ejemplo Agenda De Auditoria Interna Iso 9001-2008
  • Implementacion De Sistema De Gestion De Calidad ISO 9001 2008
  • Introducción al iso 9001:2008
  • ACTIVIDAD PROGRAMA DE FORMACIÓN ISO 9001: 2008: FUNDAMENTACIÓN DE UN SISTEMA DE GESTIÓN DE LA CALIDAD. UNIDAD 1...
  • Gestion de los recursos ISO 9001 2008
  • Taller Sena Semana 2 Auditoria Internas De Calidad Iso 9001 2008
  • Evaluacion Iso 9001:2008: Documentación De Un Sistema De Gestión De La Calidad
  • Curso: iso 9001:2008

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS