Resum Reflexiu Lectura 2

Páginas: 5 (1183 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2015
Resum reflexiu Famílies noves: educacions noves i relacions noves amb l’escola
El propòsit del següent document consisteix a realitzar un resumen i anàlisis reflexiu del article “Famílies noves: educacions noves i relacions noves amb l’escola” l’autor del qual és Jordi Collet.
L’article pretén analitzar els elements que han afavorit a canvis en les estructures i formes familiars. Així mateixpresenta l’alteració que hi ha hagut entre la relació família i escola i en conseqüència les mutacions que s’han produït en les funcions educatives.
Per començar l’autor fa referència a dos tipus de fets que han modificat les estructures i dinàmiques familiars. Aquest dos tipus d’elements són els següents:
Elements estructurals que són canvis en la forma de vida diària de les famílies. Enaquest sentit podem trobar la mancança de avinença entre vida laboral i familiar.
Elements específics en aquest cas són les modificacions en sí de les formes familiar. Un exemple d’aquest tipus d’element, són els diferents tipus de família que existeixen: famílies monoparentals, reconstituïdes, nuclears...
En relació amb aquestes grans modificacions de les famílies, Collet fa referència al noumodel d’infància que aquestes noves estructures estan construint. Model que està condicionat fortament pel consum i que té tres graus d’interpretació: de l’objecta en sí, d’allò que representa i el que expressa qui sóc i com sóc. A més a més, el nou model està fortament condicionat per la creença que si és realitza una determina cosa abans millors resultats es tindrà en un futur.
Desprésd’haver fet referència a les noves estructures/dinàmiques familiars i el nou model d’infantesa, l’autor esmenta les noves relacions que s’estan establint entre els progenitors i els seus fills. Per entendre millor el que comenta Collet cal citar la següent data. Segons els estudis realitzats, hi ha una mitjana de 1,5 fills per dona. Per aquest fet, els descendents són més desitjats i per aquest motiutenen més de poder i estan més protegits. En relació amb aquesta afirmació, Collet comenta que hi ha hagut un canvi en la forma de socialització dels fills, s’ha optat per un model en el qual tant el pare com la mare són més comprensible i negociador i s’ha criticat socialment el model on la dona, que és la mestressa de casa, realitza per si sola la funció d’educadora. Ara bé, aquesta novarealitat no és fàcil perquè els pares no disposen de suficients eines n’hi recursos educatius i no poden fer-se respectar pels seus fills. En aquesta línia l’autor planteja la següent paradoxa; malgrat que els pares passen més de temps amb els infants ja que aquest tenen més de poder i estan protegits, ells se s’entén culpables de no dedicar-los prou de temps. L’expilació d’aquesta situació es recausobre l’augment d’exigència vers els progenitors.
Totes aquestes modificacions condicionen a canvis entre la relació família-escola. Relació que esta marcada per la forta repressió que els docents fan sobre les famílies o les famílies sobre els docents, quan els resultats dels seus fills o estudiants no són les més òptimes. Ara bé, l’autor comenta que aquesta situació condicionadesfavorablement a l’educació dels estudiants. El que cal fer, és que tant pares com docents treballin conjuntament és comprenguin els uns als altres tot tenint present que hi ha hagut factors que han condicionat que l’educació sigui més complexa per a tothom.
Després d’haver resumit tot l’article em vull posicionar i oferir la meva opinió. Per començar cal afirmar que l’autor a descrit una situació real ipatent, ara bé en relació amb l’últim punt de l’article en el qual fa referència sobre la relació família-escola opino que s’ha limitat a citar que és important un treball cooperatiu però no ha comentat com realitzar-ho. Per aquest motiu vull fer referència a l’autor Comellas ja que ofereix una sèrie d'indicacions a tenir en compte.
Per enfortir la relació entre escola i família, l'autor...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen Lectura 2
  • Resumen Lectura 2
  • Lectura 2 resumen y comentario
  • Resumen Lectura 2
  • Resumen Del Libro De Sociologia Y Lecturas Complementarias 2
  • Primer Parcial Resumen Lectura 1 y 2
  • Lectura 2
  • Lectura 2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS