Resumen Ramon Llull

Páginas: 4 (775 palabras) Publicado: 17 de junio de 2012
Vida de Ramon Llull

Ramon Llull és el primer escriptor en català i el primer escriptor sobre ciència en llengua romànica. En primer lloc destaca per viure 84 anys (molt per l'època). Vacomençar a escriure quan tenia 40 anys i va morir amb 250 obres en àrab, català, llatí i provençal. Va néixer a Mallorca 1231 i va contraure matrimoni amb Blanca Picany el 1257 i van tenir 2 fills. Als 30anys (1261) va tenir una visió de Jesucrist crucificat i es va fer ermità deixant de banda tot el seu passat i dedicant-se a convertir als infidels. Es va proposar 3 objectius:

Escriure elmillor llibre del món per combatre els errors dels infidels.

Crear escoles missioneres on s'ensenyàs teologia cristiana, musulmana i jueva, en la qual també s'ensenyaria àrab, hebreu i llatí.Fer de missioner.
Els seus primers viatges van ser a Santa Maria de Rocamador i a Sant Jaume de Galícia. Seguidament va estudiar filosofia i teologia cristiana, musulmana i jueva, retòrica,gramàtica i llengües (àrab i llatí). Als 40 anys escriu el Llibre de contemplació en Déu . Il·luminació de ronda: “Doctor Il·luminat”. Fa viatges a Montpeller, a París, a Roma, a Nàpols, a Gènova, aÀfrica i a Jerusalem. Escriu un llibre a optimista Llibre d'Evat e d'Aloma e de Blanquerna sa fill. En el seu primer viatge a París (1287-1289) té un fracàs acadèmic. A continuació escriu un llibrepessimista Llibre de Meravelles. En el seu primer viatge a Àfrica (Tunis) es expulsat. En el seu segon viatge a París (1299) el seu art es acceptat, concili de l'Església a Vienne: èxit religiós, el Papaaprova algunes propostes de Llull. Al segon viatge a Àfrica (Bugia) l'empresonen 6 mesos i de tornada naufraga perdent les seves obres. Al 1311 escriu Vida coetània. Al 1214 fa el seu tercer viatge aÀfrica (Tunis). Actualment està enterrat a l'església de Sant Francesc a Palma.
 
 4.2Importància de la seva obra:

S'estableix una branca anomenada lul·lisme tan sols per a l'estudi de les obres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ramon llull
  • Ramon llull
  • ramon llull
  • Ramon Llull
  • Ramon Llull
  • ramon llull
  • ramon llull
  • ramon ,llull

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS