REVOLUCIÓ D'OCTUBRE DE 1934

Páginas: 2 (332 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2013
REVOLUCIÓ D’OCTUBRE DE 1934
Revolució d'Octubre (1934), moviment revolucionari que va tenir lloc a Espanya durant la II República i el desencadenament definitiu va ser el 4 d'octubre de 1934 pelnomenament com a ministres de tres membres de la Confederació Espanyola de Dretes Autònomes (CEDA) al govern presidit per Alejandro Lerroux
L'origen del procés revolucionari va ser el rebuig al'actitud política dels diferents gabinets presidits per dirigents del Partit Radical (el propi Lerroux, Aquests gabinets van ser formats arran de la derrota electoral soferta el novembre de 1933 per lesforces polítiques d'esquerra (els partits republicans propers a Manuel Azaña,) que havien governat durant els dos primers anys de la II República i l'obra reformista va ser rectificada per aquests governsradicals.
El 5 d'octubre, després de l'esmentada entrada dels tres nous ministres pertanyents a la CEDA, en moltes ciutats es va convocar com a protesta una vaga general, que va ser seguida demanera desigual. El 8 d'octubre la revolució havia fracassat a tota Espanya excepte a Astúries, calç destaqués que a Llocs com Barcelona o Madrid el Moviment revolucionaris va ser Important Però no vatrionfar.
El 5 d'octubre l'Aliança Popular, va fer1 crida a la vaga revolucionària que Aviat és va converitr en una revolucio sagnant. La revolució va acabar fracassant a Espanya però va tionfar aAstúries
El govern va enviar a Oviedo el general Eduardo López Ochoa, que entre els dies 10 i 17 d'octubre va prendre l'ofensiva i va aconseguir la rendició dels revolucionaris asturians el dia 19.
ACatalunya la revolta va comptar Amb el suport del president de la Generalitat Lluís Companys que Volia evitar lentrada de la CEDA AL GOVERN. EL 6 D’ octubre Companys va proclamar la República catalana ialhora 1 aliança de Partits i Sindicats d'esquerra i és va acabar organitzant una vaga general.
El govern va declarar l'Estat de guerra a Catalunya, i van ocupar el palau de la Generalitat. El 7...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • revolucio
  • La Revolucio
  • revolucio
  • 1917-1934
  • Historia de 1934
  • revolucio francesa
  • revolucio en filosofia
  • Revolucian Industrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS