Revolucio Rusa

Páginas: 4 (766 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2012
1.Rússia tsarista
Al començament del segle XX Rússia tenia l'economia i la societat mes endarrerides d'Europa, el sistema polític era el poder absolut del tsar.
Aquesta política se sostenia per 3:-La noblesa, que tenia la propietat de la terra.
-Alts càrrecs de l'administracio i excercit.
-Església ortodoxa, de la qual el cap era el tsar.
Tot i aixo, van intentar modernitzar la economia ila societat sense abolir el sistema absolutista, una de les mesures mes destacades va ser l'abolicio del regim feudal i de la servitud camperola el 1861.
A finals del segle XIX va iniciar un procésde industrialitzacio limitat a algunes ciutats determinades. Que aquest alhora va comportar canvis socials, encara que la poblacio rural va seguir predominant.
El 1870 van sorgir els populistes, ques'oposaven al tsarisme i demanaven la col·lectivitcacio de la terra. Pero aquest moviment va fracasar i es va dividir en anarquistes( que van arribar a asesinar el tsar Alexandre II) i un altre sectorque volia crear un partit socialista revolucionari.
El 1898 es va fundar el Partit Obrer Socialdemocrata Rus, inspirat en el model del marxisme. Hi va destacar la figura de Lenin.
El 1903 aquestpartit es va dividir en dos sectors:
-Menxevics(minoritaris): creien que rusia tenia que pasar primer per una revolucio burgesa i un sistema capitalista abans de fer una revolucio socialista.-Bolxevics(majoritaris): volien enderrocar el tsarisme i establir una dictadura temporal del proletariat i els pagesos.

Al 1905 Rusia tenia una greu situacio economia i social, que va provocar que elsobrers expresesin el seu descontentament amb una serie de vagues a Sant Petersburg.
Al gener d'aquest any una manifestació pacifica volia presentar un conjunt de reivindicacions al tsar, i la guardiad'aquest va respondre obrint foc, caustan centenars de ferits i morts. Aquest dia es coneix com el Diumenge Sagnant.
Aquest fet va ser el detonant del moviment revolucionari a Rússia, va començar una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Revolucio Rusa
  • revolucio rusa
  • La Revolució Rusa.
  • Revoluci N Rusa
  • Revoluci n Rusa
  • LA REVOLUCI N RUSA
  • Revoluci n Rusa
  • Revoluci N Rusa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS